Salı, Nisan 16, 2024

Apple’dan Sosyal Mesafeli Selfie Çözümü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) pandemisinin başlangıcından bu yana, uzman doktorlar ve bu konuda uzmanlaşmış araştırmacılar virüsün yayılmasını engellemek ve durdurabilmek için sosyal mesafeyi savunuyorlar. Bununla birlikte sosyal mesafe uygulaması insanların bir araya gelerek eğlenmesinde büyük bir engel söz konusu oluyor en basitinden insanlar bir hatıra olsun diye samimi selfie (özçekim) fotoğraflar çekemiyorlar.

Ancak her şirket gibi Apple’da koronavirüs dönemi çözümlerine katılıyor ve yeni çıkardığı bir patent ile arkadaşlarınızla daha yakın ve gülüşlerinizin hakim olduğu bir selfie fotoğraflar için çözüm sağlayabilir. Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi ile yaptığı patent başvurusuna göre “sentetik grup selfie” teknolojisi kullanıcıların selfieleri parçalamalarına olanak tanıyacak ve uygulama, birden fazla kişinin yüzünü tek bir fotoğrafta birleştirecek.

6a0120a5580826970c0263ec1f2e37200c 800wi
Apple'dan Sosyal Mesafeli Selfie Çözümü! 2

Patent 2018 yılında geliştirilmeye başlandı!

Üzülerek söyleyeceğimiz bir durum var ki bu patent dahilinde kameranızın gün ışığını asla görmemesi gibi bir ihtimalde mevcuttur. Apple beyciğim bu patenti 2018 yılında şirketin sadece fikri araştırdığı ve hemen bir ürün olarak piyasaya sunmayacağı bir dönemde koronavirüs öncesinde başvurdu.

Patentin ne zaman uygulamaya geçeceği, ne tür bir arayüz ile karşımıza geçeceği, hangi iPhone modellerini destekleyeceği henüz bilinmeyenlerimizden bir tanesi dostlar ancak Apple’ın fikir aşamasında duran bir patente faaliyete geçirmesi oldukça sevindirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler