Salı, Nisan 23, 2024

ASRock Radeon RX 6400 Challenger ITX Karşımızda! Yeni Sızıntı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncular daha uygun fiyatlı bir ekran kartı bekliyor bunun farkındayım. Son anda perakende pazarına da geleceği ortaya çıkan RX 6400 bu beklentiyi karşılar mı bilmiyorum ama özel modeller bir bir sızıyor. Bu kez ASRock Radeon RX 6400 Challenger ITX modeli sızdı.

Daha bir haber öncesinde Pulse modelini değerlendirmiştik. Şimdi ise ASRock imzalı olan modeli değerlendireceğiz. Baştan belirteyim ki ASRock biraz daha iddialı bir adım atmış gibi.

ASRock Radeon RX 6400 Challenger ITX, Çift Yuvalı Tasarıma Sahip

İddialı bir adım dedim çünkü söz konusu kartın çift yuvalı bir tasarıma sahip olduğu gözüküyor. Tamam yine tek bir fan var ama Pulse modelinden çok daha farklı bir tasarım benimsenmiş.

Isınma gibi bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Zaten RX 6400 modeli de çok güçlü bir model değil.

Kaçırmayın: RX 6400 PULSE Sızdırıldı

Karta baktığım zaman bir güç konektörü de göremedim. Normalde bu seride 8 pinli güç konektörü olacağını biliyoruz. Ama RX 6400 Challenger ITX özel modelinde güç konektörü yok gibi.

Tabii ki resmi tanıtımı beklemek lazım. Belki de farklı bir yer tercih edildi ve ben göremedim. Şu an için bunu bilemiyorum.

ASRock Radeon RX 6400 Challenger ITX

Teknik açıdan 1080p’yi hedef olarak seçtiğini gördüğümüz serinin, ekran çıkışlarında da bir değişiklik yapılmamış. Yine çift çıkış var. Biri HDMI 2.1 bir diğeri ise DisplayPort 1.4 portları.

Açıkçası bu zamana kadar sızan tüm RX 6400 modelleri içerisinde ASRock’un bu modeli beni şaşırttı. Markanın RX 6500 XT modeline göre bile biraz daha heybetli duruyor. 8 pinli güç konektörü yok. 2 yuvalı tasarım kullanılmış.

ASRock Radeon RX 6400 Challenger ITX

Kart resmi olarak tanıtıldığı zaman göreceğiz bakalım tüm bu seçimler neden tercih edilmiş. Performansını çok merak ediyorum. Tabii ki fiyatını da.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler