Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 14 Kalıpları Sızdı! Apple Bildiğimiz Gibi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hadi yeni iPhone perdesini açalım. iPhone 14 sızıntılarını konuşmanın zamanı geldi. Öyle ki bugün yeni akıllı telefonlara ait olduğu söylenen kalıp görselleri de sızdı. Kalıp görsellerini birazdan değerlendireceğiz ama baştan söyleyeyim ki bu görsellere göre telefonlarda çok bir değişiklik olmayacak gibi.

Hiç uzatmayalım ve görsellere göre bir değerlendirme yapalım. Nasıl bir seri bekleyeceğimizi bilmek adına güzel ipuçları var.

iPhone 14 Serisi 4 Modelden Oluşabilir

Weibo üzerinden ortaya çıkan görsellere göre yeni akıllı telefon serisi için 4 model olacak. Bu modeller içerisinde ise mini serisi olmayacağı söyleniyor. iPhone 14 mini akıllı telefonunun gelmeyeceği konusunda zaten birçok iddia vardı.

Apple’ın mini serisi satışlarından memnun olmadığı için bu seriye devam etmeyeceği dediğimiz gibi zaten gündemde olan bir iddia.

Mini modeli yerine ise yeni bir Max modelinin geleceği söyleniyor. Bu görsellerde gördüğümüze göre yeni iPhone 14 Max modeli, ekran konusunda Pro serinin üzerine çıkacak boyutta olacak.

Kaçırmayın: MIUI 13.5 Logosu Gözüktü

Fakat kamera tercihinde 3 değil de yine çapraz iki kameranın kullanılacağını görüyoruz. Açıkçası en merak ettiğim model bu model oldu. Sadece ekran boyutu büyük bir model mi olacak yoksa farklı teknik değişiklikler de mi olacak bilmiyoruz.

Diğer modellerde ise Apple bildiğimiz gibi. Yine 3 kameralı iki model ve 2 kameralı temel model olmak üzere ana serinin 3 telefonunu da görüyoruz.

iPhone 14

Kamera yerleşimlerinde de bir fark gözükmüyor. Kalıplara göre kameralar temel modelde yine çapraz şekilde konumlandırılmış durumda.

Tabii ki çentik kısmı ile ilgili bir şey söyleyemiyoruz. Bunlar kalıp görsellerinde ortaya çıkacak detaylar değil.

Sadece ek olarak boyutlar konusunda bazı bilgiler var. Buna göre Max dediğimiz modelde 6.7 inç ekran, Pro Max modelinde de 6.7 inç ekran, temel Pro modelde 6.1 inç ekran ve temel modelde de yine 6.1 inç ekran sunulacağını anlıyoruz.

Tasarım için de çok büyük bir değişim gözükmüyor. Başlıkta dediğim gibi, eğer bu kalıp görselleri gerçekse o zaman Apple yine bildiğimiz gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler