Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon RX 6000 Serisi Ucuzluyor! Son Araştırma

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı fiyatları ucuzluyor. Şu cümleyi kaç aydır hatta yıllardır bekliyoruz. Neyse ki artık şu cümleyi kurabilir olduk. Henüz tüm modeller ve tüm bölgeler için değil ama fiyatlar düşüyor. En son AMD Radeon RX 6000 serisi için bir araştırma yayınlandı ve serinin fiyatlarındaki düşüşün devam ettiği görüldü.

Araştırma yine 3DCenter tarafından yapılmış durumda. Bu da demek oluyor ki sonuçlar Almanya ve Avusturya perakende mağazalarına göre hazırlanmış. Ama seçilen merkezler, küresel olarak fiyatlar konusunda da çok önemli ipuçları veriyor. Peki değişim nasıl?

AMD Radeon RX 6000 Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor

Yapılan son araştırma göre serinin fiyatları MSRP’ye göre yani önerilen satış fiyatlarına göre sadece %12 oranında daha pahalı.

Henüz MSRP fiyatları seviyesine gelmiş değil. Ama giderek yaklaşıyor. Fark sadece %12 seviyesine düşmüş durumda.

Kaçırmayın: BİM’de HP Pavilion 800 Mekanik RGB Klavye

Bir karşılaştırma yapmak istersek 27 Mart tarihinde fiyatlar MSRP fiyatlarından %25 daha fazlaydı. Ocak ayında ise %63’lük bir fark söz konusuydu. Aralık ayında ise bu fark %83 oranındaydı. Bu arada aynı oranda olmasa da Nvidia RTX 30 serisi için de fiyat düşüşlerinin devam ettiğini belirtelim.

AMD Radeon RX 6000

Yani çok yüksek fiyatlardan zaman içerisinde fiyatlar normale doğru ilerlemeye başladı. Şu an ise normale en yakın olduğu seviyede. Düşüşün Mayıs ayında da devam etmesi bekleniyor.

Fakat tabii ki AMD Radeon RX 6000 serisindeki bu fiyat değişiklikleri ne zaman ülkemizde de etkili olur onu hiç bilmiyoruz. Nedense ülkemizde fiyat düşüşlerinin raflara yansıması çok uzun sürüyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler