Cuma, Mart 29, 2024

NVIDIA, RTX 30 Stoklarının Yenilendiğini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarındaki stok sorunları çok uzun zamandır devam ediyor. Yeni bir ekran kartı almak isteseniz, her şeye rağmen paranızı toplamış olsanız bile kart bulamayabiliyorsunuz. Özellikle tepe modellerde ciddi stok sorunları olduğunu biliyoruz. Artık ne zaman stok sorunu bitecek derken NVIDIA, bu konuda önemli bir adım attı.

RTX 30 stoklarının yenilendiğini duyuran marka, küresel bir etkinlik başlattı. Özel bir sayfa hazırladığını gördüğümüz NVIDIA’nın, stoklara giren ekran kartlarını da bu sayfa üzerinden paylaşmaya başladığını gördük.

NVIDIA RTX 30 Serisi için Henüz Tüm Modeller Yok

Küresel anlamda başlatılan etkinlikte oluşturulan sayfalara, bazı satıcıların ekran kartlarının yerleştirildiğini görüyoruz.

Ülkemiz için de böyle bir sayfa açılmış durumda. Sayfayı kontrol ettiğimiz zaman ise belli satıcılardan hem RTX 30 ekran kartlı hazır sistemlerin konulduğunu hem de yine belli satıcılardan bazı RTX 30 serisi ekran kartlarının konulduğunu görüyoruz.

Kaçırmayın: HP Pavilion 800 Mekanik klavye BİM’de satılacak

Henüz tüm RTX 30 modelleri de sayfada yer almıyor. Aslında bakarsanız, zaten mevcut olan birkaç kartı eklendiğini söyleyebilirim. Özellikle RTX 3050 üzerinde durulmuş.

NVIDIA RTX 30

Fakat NVIDIA, bu sayfayı yenileyeceğini ve stoklara eklenen yeni ekran kartlarını sürekli bu sayfalara eklemeye devam edeceğini de söylüyor. Yani kısa süre sonra stok sorunlarının yaşandığı asıl modeller de belli satıcılardan bu sayfalara eklenebilir.

Ayrıca bunu sadece ülkemiz için de düşünmeyin. Şu an TR sayfasında genelde RTX 3050 modelleri var ama dediğimiz gibi etkinlik küresel olarak yapıldı.

Yani genel olarak stok sorunlarının yavaştan çözülmeye başladığını söyleyebiliriz. Bu durum da zaten düşüşe geçen ekran kartlarının fiyatının biraz daha düşmesini sağlayabilir. Şimdilik bekleyeceğiz. Bu arada sayfanın linkini de şuraya ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler