Perşembe, Nisan 25, 2024

SteelSeries Aerox 5 Wireless Tanıtıldı! Tüm Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu ekipmanları konusunda en başarılı markalardan biri olarak değerlendirilen SteelSeries, geçtiğimiz gün itibariyle bir kez daha iddiasını konuşturdu. Zira marka dünyanın en hafif kablosuz oyuncu mouse modellerinden biri olacak SteelSeries Aerox 5 Wireless serisini tanıttı.

Hem teknik açıdan hem de tasarımsal açıdan güzel güncellemelerin yapıldığını gördüğümüz mouse modelinin, rakiplerinden çok daha farklı durduğunu da belirterek tasarım ve teknik özellikler kısmına geçelim.

SteelSeries Aerox 5 Wireless Tasarımı

Mouse rakiplerinden farklı bir tasarım yapısına sahip demiştik. Baktığınız anda bu farkı zaten görüyorsunuz. Mouse üzerinde delikli kasa yapısı kullanılmış. Mouse böylece çok daha hafif bir yapıya sahip olmuş.

Petek şeklinde bir görüntü sunan üst kapak ve alt bölüm, bu yapısı sayesinde aynı zamanda dayanıklı da. Açıkçası hoş bir görüntü sunuyor ama bu yapı herkesin hoşuna gitmeyebilir. Daha önce de SteelSeries Aerox serisinde benzer yapılar görmüştük.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

Böyle bir tercih yapılmasının nedeni ise mouse için ağırlığı düşürmek. Zira sadece kasa kısmında petek şeklinde delikli bir tasarım tercih edilmesi değil, ultra ince PCB kullanımı ve daha hafif pil kullanımı gibi artılar da var.

Tabii ki şimdi aklınıza bir soru gelecek. Delikli bir yapı var ama peki mouse için iç aksam nasıl korunacak? Bunun tozu var, sıvı teması olayı gibi gibi. SteelSeries bu konuda da güvenliği almış.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

Kapağın altında ek bir AquaBarrier kullanmış. Böylece mouse IP54 sertifikasına sahip olmuş. Yani iç aksam sıvıya, toza ve kire karşı korumalı. Videoda suya karşı dayanıklılık konusunda testleri görebilirsiniz.

Tüm bu yapı aydınlatmasız da bırakılmamış. SteelSeries Aerox 5 Wireless, PrismSync aydınlatmasıyla geliyor. Arka kısımda ve alt kısımda RGB aydınlatması öne çıkan mouse, farklı RGB efektleri de desteklemekte.

Tasarım kısmını bitirmeden önce son bir detay daha verelim. Ergonomik yapısıyla dikkat çeken seri, hem avuç içi kullanımı hem de pençe tutuşu için ideal. Teknik özellikler kısmında tuş yerleşimine de yer vereceğiz daha iyi anlayacaksınız.

SteelSeries Aerox 5 Wireless Teknik Özellikleri

Oldukça hafif olması, kullanımda büyük avantajlar sağlıyor olsa da asıl dikkat çeken kısım tabii ki teknik özellikleri.

Bu noktada ilk baktığımız kısım kullanılan sensör. Aerox 5 Wireless modelinde de gecikmeyi en aza indiren TrueMove Air sensör kullanılmış. PixArt ile beraber geliştirildiği belirtilen sensör sayesinde 18.000 DPI değeri karşımıza çıkıyor.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

Tuş Dizilimi

Mouse üzerinde yer alan tuş dizilimi ise işlevsellik odaklı hazırlanmış diyebiliriz. Üst kısımda kaydırma tekerleği dahil 4 tuş bulunuyor.

Yan kısımda ise 5 düğmeli bir panel var. Toplamda 9 adet programlanabilir tuş bulunduğunu görüyoruz. Özellikle oyuncular bu yapıyı sevecek zira tüm bu tuşları, çeşitli oyunlara göre özelleştirebiliyorsunuz. Hazır olarak gelen oyun profilleri de var.

Tuş dayanıklılığına gelince, Golden micro tuşlar karşımıza çıkıyor. Tam 80 milyon basış dayanıklılığından söz ediliyor.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

Bağlantı ve Pil

Aerox 5 Wireless, kablosuz bağlantı konusunda da iki ayrı seçenek sunuyor. Bluetooth 5.0 teknolojisini ya da 2.4 GHz kablosuz bağlantı teknolojisini tercih edebiliyorsunuz. İki bağlantıda da gecikme süreleri hissedilmeyecek kadar düşük seviyelerde.

Tabii ki burada bir de pil tüketim konusu devreye giriyor. Pil tüketimi konusunda da yeni mouse modeli oldukça iddialı. Kablosuz bağlantı ile kullanırsanız mouse, 80 saatin üzerinde bir pil ömrü sunuyor.

Eğer Bluetooth ile kullanırsanız da bu süre 180 saate kadar çıkıyor. Ayrıca hızlı şarj artısı da dahil edilmiş.

SteelSeries Aerox 5 Wireless

SteelSeries Aerox 5 Wireless Teknik Özellikler Detay

  • Sensör: SteelSeries TrueMove Air sensör
  • Sensör Türü: Optik
  • DPI: 100-18.000
  • Hızlandırma: 40G
  • IPS: 400
  • Tarama Oranı: 1000 Hz /1 ms
  • Tuş Sayısı: 9 adet
  • Ağırlık: 74 gram
  • Aydınlatma: 3 bölgeli RGB
  • Bağlantı: Bluetooth 5.0 ya da 2.4 GHz kablosuz
  • Ölçüler: 128.8 mm X 62.8 mm X 26.7 mm
  • Malzeme: Dış kasa ABS plastik
  • Dayanıklılık: IP54 sertifikası
  • Tutuş Stilleri: Pençe ve Avuç İçi
  • Yazılım: SteelSeries Engine

SteelSeries Aerox 5 Wireless için açıklanan özellikler bu şekilde. Mouse için fiyatın 140 dolar olarak belirlendiğini görüyoruz. Ülkemizde ise fiyat 1.700 TL ile 1.900 TL civarlarında.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler