Salı, Nisan 23, 2024

ASRock Radeon RX 6950XT OC Formula Modeli EEC Listesinde Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD her an yeni bir bomba patlatabilir. Sızıntılar çoğunlukla doğru çıkmaya başladı. Önce RX 6400 modeli özelleştirilmiş pazara gelecek dendi ve 1 ay sonrasında özel modeller için tanıtım yapıldı. Şimdi de yeni 6X50 XT serisi gelecek deniyor. Yine özel seriler sızmaya başladı. En son üst segment ASRock Radeon RX 6950XT OC Formula modeli sızdı.

Mevcut olan 6900XT modeline benzemesi beklenen yeni ekran kartı, EEC listelerinde yani Avrasya Ekonomik Komisyonu listelerinde gözüktü.

ASRock Radeon RX 6950XT OC Formula Yolda

Listeye baktığımız zaman tek bir modelden söz edilmediğini görüyoruz. 6950 XT 16 GB modeli en çok dikkat çeken model olacak ve bunun Formula serisine ait olduğu söyleniyor ama diğer modeller de listelenmiş.

Kaçırmayın: Apple Kendin Onar Sistemini başlattı

Baktığım zaman 6750 XT ve 6650 XT modellerini de görüyorum. Hatta bu modellerin iki ayrı versiyonunun olacağı konusunda da ipuçları var. Listede bu iki model için farklı kodlara sahip olan ikinci versiyonlar gözüküyor.

ASRock Radeon RX 6950XT OC Formula

Ama en başta söylediğimiz gibi asıl dikkat çeken  6950XT OC Formula modeli olacak. Zira bu model tam anlamıyla bir amiral gemisi modeli olarak gelecektir.

Mevcut Formula serisi 6900 XT ekran kartı üzerinden yükseliyor. 6900 XT için sunulan ASRock Formula modelinin en iyi soğutma sistemine sahip olan özelleştirilmiş 6900 XT ekran kartlarından biri olduğunu biliyoruz. AMD’nin referans modeline göre ASRock 6900 XT, %10 kadar daha yüksek saat hızları da sunuyor.

Sadece önümüzde duran bu modeli bile değerlendirecek olsak, yeni 6950 XT serisinin en güçlü ekran kartlarından biri olacağını söyleyebiliriz. Ama tabii ki önce bir tanıtımı görelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. AMD serisi ekran kartlarında üst seviye modeller alınmamalı. NVIDIA kadar stabil olmadıkları sürece tercih edeceğimi sanmıyorum. Yatırımın karşılığı olması lazım. Bir şeyler yapıyorlar ama hala yazılım yazılım yazılım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler