Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition Duyuruldu! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition, için ilk görseller 4 ya da 5 gün kadar önce sızmıştı. Özelleştirilmiş yeni ekran kartlarının tanıtımının ne zaman yapılacağı ise söylenmemişti. Tanıtımı çok beklemek zorunda kalmadık çünkü bugün yeni özelleştirilmiş kartlar için duyuru yapıldı.

RTX 3070 zaten güçlü bir kart biliyoruz. Üzerine ASUS deneyimi de eklenince kart biraz daha iddialı hale geliyor. Ama yeni serinin numaraları bunlarla sınırlı değil. Burada bir de Noctua imzası var.

Soğutma sistemleri ve fanlar konusunda en iddialı markalardan biri olan Noctua, yeni ekran kartlarında ASUS ile beraber çalışmış ve çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkmış. Şimdi özelliklerden konuştuğumuzda daha iyi anlayacaksınız.

Kaçırmayın: ROG Zephyrus M16 GU603 Laptop Nasıl? 

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition Özellikleri Neler?

Serinin tasarımına bakarak başlayalım. Bilmiyorum daha önce duydunuz mu ama Noctua gerçekten soğutma sistemlerinde iddialı bir marka. Markanın fanları hem renkleri hem de sessiz çalışma artısıyla ünlü. Böyle toprak rengi gibi diyebileceğimiz bir renk var ve kesinlikle kullanıldığı bileşene farklı bir hava kazandırıyor.

Ayrıca fanlar yüksek performanslı ve oldukça sessiz çalışıyor. Ekran kartımıza geri dönecek olursak, işte bu meşhur Noctua fanlarından ikisinin ekran kartını süslediğini görüyoruz.

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition

Soğutma konusunda çok iddialı olan ekran kartı, yeni fanlarla beraber biraz da geniş tutulmuş. İddialı bir soğutma performansı olduğu söylenen kartın üzerindeki fanlar NF-A12x25 LS-PWM serisi.

Oldukça sessiz çalışan bu fanlar hem kartı serin tutuyor hem de akıllı kontrol sistemine de sahip. Mesela sistem yük altında değilse, o zaman fan hızı düşürülüyor ve böylece fanların daha sessiz çalışması sağlanıyor. Eğer soğutma için gerekli bir durum yoksa yani sıcaklık düşükse o zaman fanlar tamamen duruyor.

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition

RTX 3070 Noctua Edition Teknik Bilgileri

Tabii ki her şey soğutma sistemi ya da fan değil. Kartın teknik özellikleri de bizim için önemli. Teknik açıdan başta şunu söylemem lazım ki iki model var. Biri temel model zaten adını kullandığımız seri. İkincisi ise hız aşırtma yapılmış gibi düşüneceğimiz OC edition modeli. İki model arasında bir tık fark var.

ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition

Bellek aynı, çekirdek aynı, saat hızlarında farklar var. Her iki modelde de 8 GB GDDR6 belleklere yer verilmiş. Temel modelde olduğu gibi. Çekirdek sayısı kısmında ise 5.888 CUDA çekirdeği gibi iddialı bir çekirdek sayısı var.

  • Bunun dışında temel model; 1725 MHz oyun saat hızı ve 1755 MHz arttırılmış saat hızı sunuyor.
  • OC Edition Modeli ise; 1815 MHz oyun saat hızı ve 1845 MHz arttırılmış saat hızı sunuyor.

 

GA104-302 çiplerini temel alan iki ekran kartında da güç konektörü kısmında 8X2 pinli yapı var ve 750W değerinde bir güç kaynağı kullanmanız isteniyor.

Tüm bu detaylar üst üste koyduğunuz zaman ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition, iddialı bir özel seri oldu. Serinin ekim ayında satışa çıkması beklenmekte. İki model için de fiyat bilgisi verilmedi ama kesinlikle ucuz olmayacaktır. Fiyat açıklanırsa eklerim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler