Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASUS, MSI, Gigabyte ve ASRock B450 Serisi Anakartları Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji üreticileri uzman olduğu konularda yeniliklerine devam ediyorlar. ASUS, MSI, Gigabyte ve ASRock yeni B450 anakart modellerini duyurdu. Şuanda Türkiye satış fiyatları konusunda net bir bilgi bulunmadığı gibi, alıştığımız tasarımların yanı sıra yenilikler de mevcut.

ASRock B450 Anakartlar

Üretici ASRock, standart bir ATX form faktörü olan K4 ve bir Mini-ITX versiyonu olan ITX/Ac ile iki adet B450 Fatal1ty Gaming anakartlar ile karşımıza çıkıyor. Meşhur Taichi modelinden ve diğer versiyonlardan ise şimdilik bir haber bulunmuyor.

asrock b450 anakart serisi

ASUS B450 Anakartlar

ASUS toplamda 7 farlı B450 anakart serisi ile son kullanıcısının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin en baba anakart modeli ise şu anlık Strix F olarak görünüyor. Mini ITX bir sürüm tercih etmek isterseniz de kesinlikle Strix modellerine yönelmenizi tavsiye ediyorum. Prime serisinde ise üç farklı model mevcutken, TUF B450 anakartlar iki çeşitten oluşuyor.

Ancak Türkiye’de mini ITX bir anakart modeli bulmak şuanda işkenceden ibaret. Eğer gerçekten böyle bir hevesiniz varsa, yurt dışından temin etmeniz gerektiği kanaatindeyim.

asus b450 anakart serisi

asus b450 anakart serisi 002

MSI B450 Anakartlar

B450 anakart serisinin en çok modeli ise MSI tarafından geliyor. Toplamda dokuz farklı yeni anakart hazırlandığı gibi, üst düzey özellikler ile gelen Gaming PRO Carbon AC, Standart ATX, Micro ATX ve Mini ITX form faktörlerine sahip olacak. Orta sınıf kullanıcılar için ise yine alışmış olduğumuz Bazooka ve Mortar modelleri  MSI severler tarafından yine tercih sebebi olacak.

msi b450 anakart serisi

msi b450 anakart serisi 002

Gigabyte B450 Anakartlar

Seriye Gigabyte B450 anakartlar ile yeni sadece dört farklı model olarak katılıyor. Bunlardan en düşük model olan B450M DS3H uygun fiyatlı modeller arasında çok satacak gibi görünüyor. Ancak yukarıda da belirttiğim üzere, şuanda bu anakartların Türkiye satış fiyatları resmileşmedi. Bir kaç haftaya kadar net fiyatları görebileceğimizi düşünüyoruz.

gigabyte b450 anakart serisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler