Cuma, Nisan 26, 2024

ASUS Radeon RX 6900 XT TUF GAMING Duyuruldu – İşte Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS Radeon RX 6900 XT TUF GAMING, özelleştirilmiş olan 6900 XT ekran kartlarının ilk modellerinden biri oldu. Referans modelin satışa çıkmasının hemen sonrasında duyurulan yeni özelleştirilmiş versiyon, şık ve sade bir tasarımla geliyor.

Dilerseniz hiç beklemeyelim ve referans tasarımlı bir model daha sunmuş olan ASUS’un TUF GAMING versiyonunun ayrıntılarına bakalım.

ASUS Radeon RX 6900 XT TUF GAMING özellikleri nasıl?

Yine referans tasarımdaki gibi 3 fanlı olan ekran kartı, 2.9 yuvalı soğutucu tasarımı ile ısı konusunda bir sorun yaratmayacak gibi duruyor. Başarılı bir soğutucu sistemiyle gelen yeni kart, GPU sıcaklığı 55C’nin altına düştüğü zaman fanları kapatıp, 0 dB gibi bir avantaj sağlıyor.

ASUS Radeon RX 6900 XT TUF GAMING

Yeni özelleştirilmiş olan seride, henüz saat hızları açıklanmış değil ama bu soğutucu sistemiyle beraber referans modelde yer alan değerin çok daha üzerine çıkılacağı düşünülüyor. Kesin saat hızları için ASUS açıklamasını beklememiz gerekecek.

ASUS Radeon RX 6900 XT TUF GAMING

Yine 16 GB GDDR6 belleğe sahip olan 6900 XT TUF GAMING, iki adet 8 pinli konnektörü olan kartın ekran girişlerinde de çok büyük bir değişiklik yapılmamış. 3 adet DisplayPort 1.4 ekran çıkışı, 1 adet HDMI 2.1 çıkışı kullanıldığını görüyoruz.

Özellikle soğutma performansı ile dikkat çekecek kartın fiyatı ve söylediğimiz gibi saat hızları henüz belli değil. Fakat fiyat 999 dolardan fazla olacak orası kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler