Perşembe, Nisan 25, 2024

ASUS ROG Loki PSU Serisi Tanıtıldı! Yeni Nesil Konektör Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni duyurulan teknolojiler yeni ihtiyaçları da ortaya çıkarıyor. Mesela yakın zamanda CES 2022 fuarında gördüğümüz RTX 3090 Ti ekran kartları, güç kaynağı ihtiyacıyla gündeme gelmişti. ASUS için elini çabuk tutanlardan oldu. ASUS ROG Loki PSU serisini duyurdu.

Kompakt ölçülerde güçlü PSU çözümlerini beraberinde getiren yeni Loki serisi, önemli bir artıyı da yanında getiriyor. Dilerseniz yeni güç kaynaklarından ve beraberinde gelen artılardan detaylarla söz edelim.

ASUS ROG Loki PSU Serisi Özellikleri ve Modeller

ASUS’un Thor serisi PSU modelleriyle aynı kaliteyi yakalayan yeni seri Mini-ITX PC modelleri için geliyor.

Seride 750W, 850W, 1000W ve 1200W seçenekleri söz konusu. SFX-L güç kaynakları açısından bakacak olursak 1200W serinin bir ilk olduğunu da söylemek lazım.

Kaçırmayın: ASUS GeForce RTX 3050 Ekran Kartı Serisi Duyuruldu

Üstelik bu 1200W modelinin verimlilik konusunda da 80 Plus Titanium sertifikası olduğunu görüyoruz. %90 üzerinde verimlilik değerleri olan güç kaynağı serinin en üst modeli.

Diğer 3 modelde ise yine yüksek verimlik var. Bu modellerde de 80 Plus Platinum derecesi olduğunu görüyoruz. Sadece bunlar bile verimlilik konusuna yeni ASUS ROG Loki PSU serisini anlatmak için yeterli. Ama tabii ki bununla sınırlı kalmayacağız.

ASUS ROG Loki PSU

Diğer özelliklere doğru devam ettiğimiz zaman, seride kullanılan kapasitörler dikkatimizi çekiyor. ASUS, her zaman olduğu gibi parça kalitesini üst seviyede tutmuş. Standart kapasitörlere göre 2kata kadar daha uzun dayanıklılığı olan ESR Japon kapasitörlerine yer verilmiş.

Kaliteli kapasitörler sıcaklık konusunda da daha iyi çözümler sunarken, ek olarak ASUS, soğutma performansını arttırmak adına PCB tasarımı da yenilemiş.

Soğutma sisteminin de tasarımı değiştiren marka, standart tasarımlardan iki kat daha fazla hacime sahip olan soğutucu bölümü kullanmış. Tabii ki bu bölümün olmazsa olmazı olan fanlar da unutulmamış. ROG imzalı eksen teknolojili ve çift bilyalı yatakları olan 120 mm fan kullanılmış. Ayrıca görsel olarak artı sağlaması adına fanda bir de RGB artısı yer almakta. Tabii ki burada Aura Sync desteği olduğunu da eklemiş olalım.

ASUS ROG Loki PSU

Şimdi ASUS ROG Loki PSU serisinin tüm bu artılarını bir kenara bırakın. Serinin asıl olayına gelmek istiyorum. Tamamen modüler yapıda olan Loki serisi, son nesil modern GPU birimlerine de uyum sağlayabiliyor.

600W’a kadar güç sunabilen 16 pimli konektörler kullanılabiliyor. PCIe Gen 5.0 için de hazır olan seri RTX 3090 Ti gibi ekran kartlarının istediği gücü verebiliyor.

Tüm bu özellikleriyle beraber yeni ASUS ROG Loki PSU serisinin yakın zamanda satışa sunulmasını bekliyoruz. Fiyat konusunda detayları da göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler