Çarşamba, Mayıs 8, 2024

GIGABYTE, AORUS RGB DDR5 6000MHz Belleklerini Duyurdu 

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2022 fuarında yeni Aorus ve Aero serisi laptop modellerinin duyurusunu yaptığını belirttiğimiz GIGABYTE, bu kez yeni DDR5 bellekleriyle karşımızda. DDR5 döneminin resmen başlamasından sonra gördüğümüz üst seviye ürünlerden biri olan AORUS RGB DDR5 6000MHz bellek kitleri, tasarım açısından da rakiplerinden bir tık avantajlı geliyor.

Yeni dönemde, yeni nesil sistem toplamak isteyenler için hem tasarım açısından hem de performans açısından farkını göstereceğini düşündüğüm serinin özelliklerini de paylaşmak istiyorum.

AORUS RGB DDR5 6000MHz Tasarımı Nasıl?

Teknik detaylardan önce her zaman ki gibi kısacık bir tasarıma bakalım. Yeni RAM serisinde Aorus logosunun yer aldığı ve ince çizgilerle hareketlendirilen soğutucu bloklar yer alıyor.

AORUS RGB DDR5 6000MHz

Keskin bir görüntü verilmiş. Şık durduğunu söyleyebilirim. Nano karbon kaplama soğutucu blokları, sadece görüntü açısından değil, soğutma performansı açısından da çok iddialı. Isı yayma alanları genişletilen soğutucular, hız aşırtma olayları sevenler için de gayet iddialı bir çözüm olmuş diyebiliriz.

Bu kısmı geçip RAM serisinin üst bölümüne baktığımız zaman ise RGB aydınlatma şeridi ile karşılaşıyoruz. 8 dijital LED’in kullanıldığı RGB çubuk, kesin olmayan soft bir aydınlatma sunuyor. RGB Fusion uygulaması üzerinden de hemen her türlü düzenlemeyi yapmak mümkün.

AORUS RGB DDR5 6000MHz

AORUS RGB DDR5 6000MHz Teknik Özellikleri

Yeni bellek kitlerinin teknik özellikleri de iddialı. Seri üstün performanslı ve çift kanal yapısına sahip. 16 GB çift kanal seri toplamda 32 GB kapasite sunuyor.

CL kısmında ise 40-40-40-76 gibi bir değer gözüyoruz. Bu değerler zaten DDR5 serilerinde genel olarak yüksek.

AORUS RGB DDR5 6000MHz

Onun dışında seri 6000 MHz frekans değeriyle beraber geliyor. Ancak XMP 3.0 desteği var ve 6200 MHz seviyelerine kadar çıkış yapıldığını görüyoruz. Üst düzey bir performans göstereceği de kesin.

Intel Z690 sertifikasına da sahip olan serinin bu özelliklerle beraber yılın ilk yarısı içerisinde satışa sunulmasını bekliyoruz. Ama tek eksiğimiz fiyat. Fiyat bilgisini yine alamadık. Yakın zamanda bu konuda da bilgi gelecektir.

Kaçırmayın: Asus ROG Flow Z13 Oyuncu Tableti Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Teknik Özet

  • Bellek Kiti: 32 GB (2X16GB)
  • Frekans Değeri: 6000 MHz DDR5, XMP 3.0 ile 6200 MHz’a kadar
  • Zamanlama: 40-40-40-76
  • RGB Desteği: Var
  • XMP 3.0 Desteği: Var
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler