Cuma, Nisan 19, 2024

Asus ROG Rapture GT-AXE16000 Oyuncu Router Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Online oyun tutkunlarından biriyseniz, her zaman hızlı ve güçlü bir router istersiniz. Gecikme sürelerini en aza indiren özel ürünler, oyun zevkini katladığı gibi rakiplerinde önüne geçmenizi sağlar. İşte ASUS, size bu konuda avantaj sağlayacak çok iddialı Asus ROG Rapture GT-AXE16000 router modelini tanıttı.

CES 2022 kapsamında sunumu yapılan teknolojiler arasında yer alan yeni cihaz, hem göze hem de özellikleriyle gönle hitap ediyor desek yeridir. 🙂 İnşallah ilerleyen zamanlarda inceleme fırsatı da bulacağımızı düşündüğüm yeni router için özellikleri sunarak başlayalım.

Asus ROG Rapture GT-AXE16000 Tüm Teknik Özellikleri

Başta ihtişamlı görüntüsü ve 8 anteniyle dikkat çeken Asus ROG Rapture GT-AXE16000 oyuncu router, tasarım olarak oldukça şık hazırlanmış. Ama tabii ki asıl öne çıktığı kısmı teknik özellikleri.

Kaçırmayın: ASUS ROG Loki PSU Serisi Tanıtıldı

Seri, dünyanın ilk 4 bant Wi-Fi 6E routerı olma özelliğini taşıyor. ASUS’un mühendislerinin yaptığı çalışmalarla beraber 4 bant için tüm potansiyelden yararlanılmış. (İki adet 5 GHz ve 1 adet 6 GHz + 2 adet 2.4 GHz).

Burada cihazın 6 GHz bağlantısıyla beraber 4.804 Mbps seviyelerine kadar çıkabiliyor. Gerçekten iddialı olan bu değerler bir yana genel anlamda serinin bir önceki nesle göre ağ performansını %18 oranında arttırdığını da ekleyelim.

Asus ROG Rapture GT-AXE16000 

Ağ performansı %18 kadar arttırıldığı gibi, ASUS’un üstün teknolojileri sayesinde çekim menzilini de %38 seviyesinde arttırmanın da mümkün olduğunu belirtelim.

Tabii ki burada en büyük avantaj ASUS’un AiMesh sisteminin tam anlamıyla destekleniyor olması. Üstelik farklı avantajlar da var. Bu cihazda da olduğu gibi WİFİ 6E cihazlarına sahipseniz, 5 GHz bantlarından biri merkez router için arka plan bağlantısı olarak kullanılıyor.

4 bant vardı. Bu durumda diğer 3 bandı da cihaz bağlantılarından yararlanmak için kullanabiliyorsunuz. AiMesh sistemi için de büyük avantajlara sahip olan yeni router, bağlantılar konusunda da başarılı diyebiliriz.

Asus ROG Rapture GT-AXE16000 

Seride 10 Gbps değerinde 2 adet bağlantı noktası var. Zaten bunlar bile uçurmaya yeter ama sadece bu bağlantıları sunmanın da yeterli olmadığını biliyoruz. ASUS bunun için cihazda 4 adet 1 Gbps LAN bağlantı noktası ve 1 adette 2.5 Gbps WAN bağlantısına yer veriyor.

Buna ek olarak routerın 1 adet USB 2.0 bağlantısına ve 1 adet USB 3.0 bağlantısına yer verdiğini de ekleyelim.

Cihazın fiyatına da geçeceğim ama bir şey unuttuğumu fark ettim. O da yeni işlemci birimi. ASUS, bu yeni iddialı modelde 4 çekirdek 64 bit 2.0 GHz Broadcom CPU birimine yer vermiş. Onu da önemli bir artı olarak bir kenara yazdık.

Şimdi gelelim fiyata. 2021 ilk çeyrek içerisinde karşımıza çıkacak olan seri, 649 dolarlık bir fiyata sahip olacak. Cihazın fiyatı rakiplerine göre daha aşağıda belirteyim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler