Cuma, Nisan 19, 2024

ASUS’tan RGB Aydınlatmalı Kavisli Monitör – ROG Swift PG27VQ

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS‘tan kullanıcılarını sevindirecek haberler! Bahar ayında görücüye çıkan, özellikleriyle göz kamaştıran, fiyatına değecek bir deneyim sunan ASUS‘un yeni masaüstü monitörü ROG Swift PG27VQ, geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Dünyanın ilk RGB aydınlatmalı monitörü olarak da göze hitap eden ROG Swift PG27VQ, oyuncular için monitör bazında mükemmel bir seçenek sunmasının yanı sıra, oyunlarda da olağanüstü performanslar sunacağa benziyor.

asus rog swift PG27VQ 2

Monitörün özellikleri adeta göz kamaştırıyor. 27 inç boyutlarında 2560×1440 (2K) çözünürlük sunan 1800 Radyan eğime sahip olan monitör, 144 Hz görüntü tazeleme oranı ile de farkını konuşturuyor. 2D modunda bu görüntü tazeleme oranı 165 Hz seviyelerine aşırtılabilirken, 3D modunda ise bu hız 120 Hz seviyelerinde kalıyor.

Sadece 1 ms tepki süresine sahip olan monitörde Nvidia G-Sync teknolojisi de yer almakta, böylece oyun oynarken ekrandaki yırtılmalar ve takılmalar engellenebiliyor. Bunun yanında Nvidia Ultra-Low Motion Blur teknolojisi sayesinde hareket halindeki görüntüler daha net ve akıcı hale getirilebiliyor. Ayrıca Ultra-Low Blue Light teknolojisinin de yardımlarıyla mavi ışık oranı dengeleniyor ve gözlerin de zarar görme olasılığı minimuma indiriliyor.

Monitör ayrıca dünyada ilk olmak üzere RGB aydınlatma sistemine sahip. ASUS‘un geliştirdiği Aura RGB teknolojisi ile donatılan cihaz, Aura Sync ile beraber çalıştığında oyunlarda ses efektlerine, müzik dinlerken bas ve vurgulara uyum sağlayarak daha rahatlatıcı, daha yoğun bir deneyim sağlıyor.

Monitörün alt kısmında, kapağa işlenerek yapılabilecek projeksiyon kiti ROG Light Signature (ışık imzası teknolojisi) de yer alıyor. İki ROG logolu kapak ve üç boş kapak ile isterseniz standart takılın, isterseniz tarzınızı konuşturun.

Son olarak monitöre entegre edilen GamePlus kısayol tuşu, içinde farklı oyunlara uygun ekran özelliklerini barındırıyor. Bu kısayol tuşu sizlerin oyun sırasında nişangah, zamanlayıcı, saniye başına kare sayacı ve ekran hizalama işlevlerine kolayca geçiş yapmanızı sağlıyor.

Gelelim cep yakan kısma. Şahsen ben özelliklerine bakılacak olursa fiyatına değeceğini düşünüyorum, fakat herkesin göz zevki ve bütçe aralığı farklıdır. 799$ (yalnızca kur : yaklaşık 2950₺) fiyat biçilen cihazın kesin Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor, fakat yaklaşık olarak 3500-4000₺ aralığında olması bekleniyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler