Cuma, Mart 29, 2024

ASUS RTX 2080 Ti Dual Ekran Kartının Tahmini Piyasa Fiyatı Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda tüm üreticiler RTX 2080 Ti serisine hazır. Herkes web sitesinde özel alanlarını ekledi ve yarın gerçekleşecek olan etkinliği bekliyor. Ancak sızdırmalar da devam ederken bugün ASUS RTX 2080 Ti Dual ekran kartının yurt dışı piyasa satış fiyatı hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı.

“Asus GeForce RTX 2080 Ti Dual İspanya’da 1369 Euro’ya Satılacak”

Sızdırmalar ile devam ederken, bu sefer ASUS RTX 2080 Ti Dual ekran kartının görüntüleri ile birlikte piyasa satış fiyatları hakkında da pek çok sızdırma ortaya çıktı. İlk olarak İspanya için 1369 Euro‘dan Dual versiyonunun alınabileceği bilgisi geldikten sonra, peşine ASUS RTX 2080 Ti Turbo modelinin de 1289 Euro‘dan satılacağı bilgisi öğrenildi.

Diğer üretici markalara göre biraz daha pahalı fiyat politikası ile kartların ortaya çıktığını belirtelim. Ancak bu fiyatlar şuanda “sızdırma” olarak nitelendiriliyor. Yani Pazartesi günü gerçekleşecek olan GeForce Gaming Celebration etkinliğinden sonra farklı fiyatlar ile de duyurulabilir.

Asus GeForce RTX 2080 Ti Dual Ekran Karti 002

“Varsayalım Fiyatlar Bu Şekilde”

Sızdırmaların doğru çıktığını varsayarak hareket ediyoruz. 1369 Euro şuanda 9609 TL yapıyor. (1 Euro = 7.019) Bu fiyatın üzerine vergi ve diğer matrahları da eklediğimiz zaman ortalama 11 bin – 12 bin TL arasında bir fiyat ile satılacak gibi görünüyor.

Açıkçası bu kadar yüksek fiyattan da Türkiye’de ne kadar satış politikası izlenebilir ben de merakla bekliyorum. Zira bu sene dolar – euro furyasının artması ile birlikte ortalık zaten karışık durumda. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Asus GeForce RTX 2080 Ti Dual Ekran Karti 003

Özellikler Nasıl?

ASUS RTX 2080 Ti Turbo ekran kartında 4352 CUDA çekirdeği ve 1350 – 1545 MHz temel frekans hızı bilgisi bulunuyor. Öte yandan ASUS RTX 2080 Ti Dual ekran kartında ise çift fanlı bir soğutma çözümü sunmasına rağmen, alüminyum radyatör neredeyse 3 PCI genişleme yuvasına sahip. Ancak görseller net bir şekilde her yönüyle ortaya çıkmadığı için, biraz daha beklememiz gerekecek.

Üç fanlı ASUS RTX 2080 Ti ROG Strix modeli hakkında ise henüz net bir fiyat ve özellik detayı ulaşmadı. Ancak şurası kesin, diğer Turbo ve Dual modellerinin fiyatları bu şekildeyse, ROG Strix modelinin fiyatı daha yüksek olacaktır orası kesin.

Asus GeForce RTX 2080 Ti Dual Ekran Karti

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler