Cumartesi, Nisan 27, 2024

ASUS TUF Gaming H3 7.1 Kulaklık İncelemesi 

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fiyat performans bir oyuncu kulaklık arayışı içerisinde olanları hemen buraya alalım. Zira bugün inceleme masamızın konusu ASUS TUF Gaming H3 7.1 kulaklık, tam size göre bir ürün.

Rakipleriyle ve sunduğu teknik özellikleriyle karşılaştırdığımız zaman, tam bir fiyat performans serisi olarak görebileceğimiz kulaklık, özellikle oyuncuların dikkatini çekecektir.

O zaman ilk olarak tasarım diyelim ve hemen bu fiyat performans canavarı oyuncu kulaklığımız için incelememize geçelim.

ASUS TUF Gaming H3 7.1 Kulaklık Tasarımı Nasıl?

Oyuncu serisi kulaklık modellerinde, genelde hareketli bit tasarım görüyoruz. Ekstra aydınlatmalar, belli bölümlerde kullanılan renkli logolar gibi tasarım oynamaları çok sık karşımıza çıkıyor.

ASUS TUF Gaming H3 modelinde ise bu yapıdan biraz uzak kalındığını söyleyebiliriz. Daha sade bir tasarım diline yer verilmiş ve açıkçası abartıdan uzak durularak, oturaklı bir tasarım benimsenmiş.

ASUS TUF Gaming H3 7.1

Kulaklık başlarına baktığımız zaman fırçalanmış bir taban görünümü ve bu alanın hemen üzerinde yer alan TUF logosu dikkatimizi çekiyor. Burada kulak başlıklarına gelen metal ayaklar kısmında ise renkli bir seçim yapıldığını görüyoruz.

Bize gelen model RED yani kırmızı model. Ama ASUS’un sitesini kontrol ettiğimiz zaman mavi, gri ve beyaz gibi seçeneklerin de olduğunu görüyoruz. Burada metal ayakların renklerinden çok dayanıklılığının öne çıktığını da vurgulamak isteriz. Kullanılan malzemenin kalitesini direkt olarak hissediyorsunuz.

ASUS TUF Gaming H3 7.1

Zaten TUF serisinde de biliyorsunuz odak, dayanıklı malzemelerin kullanılması. Kulak başlıklarının tasarımını tamamlayıp üst kısma yani kafa bandı bölümüne geçtiğimiz zaman, yine dayanıklılığı ile dikkat çeken bir model görüyoruz.

Burada çelik kafa bandı kullanılmış. Hemen altında yer alan hafif yumuşak yastık ile de kullanıcıların kafasının rahat etmesi sağlanmış. Yani hem dayanıklı hem de rahat bir kafa bandı var diyebiliriz.

Esneklik Konusunda Nasıl?

Rahat kullanım için önemli detaylardan biri. Kulaklığı takarken ya da çıkarırken esnek bir yapıda olması, kullanım rahatlığı sağlıyor. ASUS TUF Gaming H3 7.1 kulaklık bu konuda başarılı. Esneklik yeterince iyi. Uzun kullanımlarda da esneklik konusunda sıkıntı yaşanmayacağını umut ediyoruz.

ASUS TUF Gaming H3 7.1

Tasarım konusunda söyleyeceklerimiz bu kadar. Ama bir de tasarım artıları ve eksileri bölümü yapalım.

  • Ağırlık: 294 gram

Tasarım Artıları

  • Malzeme kalitesi TUF serilerini yansıtıyor. Oldukça dayanıklı.
  • Esnek bir yapısı var. Çıkarırken ya da takarken sorun yaşamıyorsunuz.
  • Hafif ve uzun kullanımlarda çok fazla rahatsız etmiyor.

Tasarım Eksileri

  • Kulaklık katlanabilir form konusunda daha fazla seçenek sunulabilirdi. Kulaklık başlıklarının tam olarak dönmesi gibi.
  • Mikrofon tek taraflı sabit bir mikrofon. Mikrofon noktasında biraz daha işlevsel bir tasarımı olabilirdi.
  • Tasarım konusunda detayları verdiğimize göre kulak yastıklarından ve teknik özelliklerden devam edelim.

ASUS TUF Gaming H3 7.1

ASUS TUF Gaming H3 7.1 Kulak Yastıkları Nasıl?

Konforlu bir kulaklık deneyimi için en önemli kısma geldik. ASUS bu modelde %100 protein deri yani suni deri kullanmayı tercih etmiş.

Kullanılan yüzeyin kulağı terletmemesi için ise hızlı soğuyan malzeme kullanılmış. Tabii ki bunu uzun kullanım testlerinde de görmek lazım.

Kulak yastıklarının ilk dolgu malzemesinde ise yine hafızalı köpük tercihi öne çıkıyor. Hafızalı köpük sayesinde, yastıkları elinizle sıksanız bile eski formuna geri dönüyor.

Bu da uzun süre formunu koruyacağını işaret etmekte. Kulak yastıkları için son detayımız ise içerde kullanılan perde olsun. Sürücülere toz girmesini engelleyen ek bir perdemiz var. Bu da önemli bir artı.

ASUS TUF Gaming H3 7.1

ASUS TUF Gaming H3 7.1 Teknik Özellikleri

Tam bir fiyat performans ürünü olan seride teknik özellikler açısından tatmin edici yorumunu yapabiliriz. Özel hava geçirmez bölme içerisinde yer alan 50 mm ASUS Essence sürücüleri, bassları ve tizleri net olarak anlamanızı sağlıyor.

En yüksek ses seviyesi yeterli mi derseniz biraz ne istediğinize bağlı. Standart kullanım açısından değerlendirecek olursak yeterli. Videoda da bu konuda ses testlerimizi görebilirsiniz.

Teknik özellik kısmında dikkat çeken diğer detay ise Windows Sonic destekli 7.1 çevresel ses artısının sunuluyor olması. Açıkçası fiyat performans serisi kulaklıklarda çok fazla görmediğimiz özellikler arasında diyebiliriz. Oyunlarda çevreyi bir tık daha iyi algılamanızı ve rakiplerin seslerini hissetmenizi sağlıyor. Bunlar dışında diğer teknik özellikleri de hemen aşağı ekliyorum.

  • Bağlantı: 3.5 mm jak üzerinden
  • Kablo: 1.3 metre standart kablo + 1.3 metre örgü kablo
  • Sürücüler: 50 mm Neodymium sürücü (Asus Essence)
  • Kulaklık Frekans Tepkisi: 20 ~ 20000 Hz
  • Kulaklık Empedans: 32 ohm
  • Mikrofon için gürültü engelleme: Yok
  • Mikrofon Hassasiyet: -40 dB
  • Mikrofon Frekans Tepkisi: 50 ~ 10000 Hz
  • Platform Desteği: PS5, PS4, PC, MAC, Nintendo Switch, Xbox One, Series X ve Series S

Son Sözler ve Değerlendirme

ASUS TUF Gaming H3 7.1 kulaklık için söyleyeceklerimiz bunlar. Teknik özellikler, tasarım ve genel yapı açısından bakacak olursak tatmin edici bir seri.

pch odul fiyat performans e1649649061461

Değerlendirmeyi üst segment kulaklıklara göre değil de fiyatına göre, bulunduğu banda göre yapmak lazım. Ses testlerini de merak edenler için videomuzu hemen yukarı ekliyoruz. Ayrıca kulaklık hakkında sizin de yorumlarınızı bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler