Salı, Nisan 23, 2024

Azure Virtual Desktop için Windows 11 Preview Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, bulut üzerinden çok kullanıcılı bir Windows 10 deneyimi sunmak için Windows (yeni adıyla Azure) Sanal Masaüstü (Virtual Desktop) hizmetini başlatmıştı. Azure Sanal Masaüstü ayrıca basitleştirilmiş yönetim, Office 365 ProPlus için iyileştirmeler ve Uzak Masaüstü Hizmetleri (RDS) ortamları için desteğe de sahip.

Azure Sanal Masaüstü, buluttaki masaüstlerini ve uygulamaları çalıştırmak ve neredeyse her yerde kullanıcılara eksiksiz bir Windows deneyimi sunmak için popüler bir bulut VDI platformu haline geldi. Kuruluşlar şu anda Windows 10, Windows 7, Windows Server ile bu hizmeti kullanabiliyorlar ve Microsoft şimdi Azure Sanal Masaüstü üzerinde yeni işletim sistemleri Windows 11’i sunduklarını resmi olarak duyurdu.

Windows Insider Programı kapsamında Windows 11 kullanıma sunulduğu için Azure Sanal Masaüstü hizmetinden faydalanan Kurumsal ve Eğitim kullanıcıları bu deneyimi test edebilirler.

Windows 11 için Azure Sanal Masaüstü, şirketlerin tek bir Azure sanal makinesinde birden çok kullanıcıya erişim vererek maliyetleri optimize etmesine yardımcı olan önemli bir seçenek olan çoklu oturum için özel destek sağlamaya devam ediyor. Windows 11 işletim sisteminde ki güvenlik özelliklerinden tam olarak yararlanmak için Virtual Machine (Sanal Makine) yapılandırmasının bir parçası olarak TPM 2.0 çipini ve güvenli önyüklemeyi etkinleştirmek için Güvenilir Başlatma’yı (önizlemede mevcut) kullanabilirsiniz.

Azure Sanal Masaüstü ile kullanıcı deneyiminin yerel kullanım ile aynı bilgisayar deneyimi sunulması amaçlanıyor. Asetatlar, animasyonlar ve yuvarlatılmış köşeler gibi bazı üst düzey grafik efektleri, doğru GPU desteğine sahip bir Azure VM ile Azure Sanal Masaüstü kullanılmasını gerektirebiliyor.

Üç Windows 11 görüntüsü arasından seçim yapmak için Azure Market’i ziyaret edebilirsiniz:

  • Windows 11 Enterprise (Önizleme)
  • Windows 11 Enterprise çoklu oturum (Önizleme)
  • Windows 11 Enterprise çoklu oturum + Microsoft 365 Uygulamaları (Önizleme)
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler