Perşembe, Mart 28, 2024

Battlefied 5 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Battlefield 5 için kısa bir süre öncesinde yayınlanan tanıtım videosu, oyun dünyası ile iç içe olan milyonlarca kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Videoda iki adet dikkat çekici unsur bulunmaktaydı. Birincisi kadın askerler, ikincisi ise geliştirilen grafikler. Grafiklerde yapılan iyileştirmelerin ardından seriyi seven kitle, “oyunu oynayabilir miyim?” endişesine kapıldığı sırada, oyunun minimum sistem gereksinimleri açıklandı. 

Çok İyi Bir Bilgisayara Gerek Yok

Her saniyesi aksiyon dolu bir video ile oyunculara tanıtılan Battlefield 5, gelişmiş grafikleri ile ilgi odağı olmuştu. Yayınlanan video, kimi kitlelere göre yanıltıcı bir tanıtım videosuydu. Bu şekilde düşünen oyuncu kitlesi, oyun çıkış yaptığında videodaki gibi bir görsel şölen göremeyeceğimiz iddia etmekte. Bu konuda net bir şey söylemek şuan için mümkün değil. Fakat akıllarda oluşan en belirgin sorunun cevabı, dün itibarı ile netleşti. Oyunun minimum sistem gereksinimleri ne âlemde?

Battlefied 5 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Yayınlandı İÇERİK 2 jpeg

İşte bu konuya açıklık getiren ekip, Battlefied 5 için uygun görülen minimum sistem gereksinimlerini oyuncular ile paylaştı. Bu sayede oyuncular, oyunu Origins üzerinden veya kutulu olarak satın alıp almama konusunda daha rahat karar verebilecekler. Biz sizin işinizi biraz kolaylaştıralım, sevgili okurlar: Battlefield 1’i problemsiz bir şekilde oynayabilen oyuncular, Battlefield 5‘i de oynayabileceklerdir. 

Lafı daha fazla uzatmadan, gelin hep birlikte yeni oyunun minimum sistem gereksinimleri neymiş, görelim.

Battlefield 5 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • AMD İşlemci: AMD FX 6350
  • İntel İşlemci: İntel Core i5 6600K
  • AMD Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7850 2GB
  • nVidia Ekran Kartı: nVidia GeForce GTX 660 2GB
  • Bellek(RAM): 8 GB
  • Boş Depolama Alanı: 50 GB
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10

Gördüğümüz gibi sevgili okurlar; ekibin uygun gördüğü minimum sistem gereksinimleri, çok da endişelendirici durmuyor. Bir nokta dikkatinizi çekmiş olabilir. Listede sunulan işlemciler, birbirine denk işlemciler değil. Bu noktada oyuncuların kafası karışacağa benziyor. 

Battlefied 5 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Yayınlandı İÇERİK jpeg min

Bunun dışında yayınlanan minimum sistem gereksinimi listesi, tam 6 yıllık AMD Radeon HD 7850 kullanıcılarını bile üzmeyeceğe benziyor. Bu sebeple oyunun optimizasyonu üzerinde ciddi çalışmalar yapıldığını tahmin etmek hiç de zor değil. 

Umarız ki; Battlefield 5 için heveslenen tüm okurlarımız, bu oyunu mevcut bilgisayarlarında rahat bir şekilde oynayabilirler. Son olarak, oyunun 19 Ekim tarihinde satışa çıkacağını hatırlatalım.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler