Cuma, Nisan 19, 2024

Beklenen Geldi: AMD Radeon VII Benchmark Test Sonuçları Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

7 Şubat 2019 tarihinde piyasaya sürülecek olan AMD Radeon VII ekran kartının ilk testleri ve Benchmark sonuçları yayınlandı. Testler 3.şahıs kullanıcıların ellerinden geçerek, internette yayınlanmaya başladığı gibi, sızdırmalar giderek devam ediyor. Peki AMD’nin yeni ekran kartı nasıl bir koz oynuyor?

3DMark test sonuçları oldukça enteresan. Zira lansmanda da bahsedildiği gibi, Radeon VII ekran kartı şuanda NVIDIA RTX 2080’e karşı kazanıyor gibi görünüyor.

AMD Radeon VII 3DMark Test Sonuçları

Sızıntılar gün geçtikçe gelmeye devam edecektir. Zira şuanda driverlar ne durumda net bir bilgi bulunmuyor. Fakat elimizde bulunan test sonuçlarına baktığımızda, hızlı bir referans için, fabrikadan Overclock’lu olarak gelen RTX 2080 ekran kartı, Fire Strike Performans testinde 26800, Ultra ayarlarda ise 6430 puan alıyor.

AMD Radeon VII ise her iki kriterde de daha iyi sonuçlar elde ederek daha hızlı olduğu görülüyor.

Radeon VII benchmark 01

Radeon VII benchmarks

AMD Radeon VII Final Fantasy Test Sonuçları

DLSS ve RTX desteği olan Final Fantasy oyun sonuçlarında Radeon VII, RTX 2070’i geçebildi. Fakat RTX 2080’e karşı başarısız oldu. NVIDIA ise yeni teknolojilerini burada konuşturarak, FPS anlamında ön plana çıkabildi.

AMD Radeon VII 2560x1440 Cozunurluk

Bir sonraki testte ise yüksek çözünürlüğe geçildi. Burada da Radeon VII ekran kartı GTX 1070 Ti’ın da gerisinde kalarak biraz hayal kırıklığı uğrattı. Ancak driverlar konusunda henüz net bir bilgi yok. İlerleyen günlerde yeni testlerin de geleceğini belirtelim.

AMD Radeon VII 2560x1440 Cozunurluk 002

Son olarak PowerColor bu hafta EEC’de gelecek olan Radeon VII ekran kartı modellerini listeledi. Ürün kodları ve PCB detayları ise aşağıdaki gibi yer alacak.

  • POWERCOLOR Radeon VII 16GB Kırmızı Şeytan (AXVII 16GBHBM2-2D2H)
  • POWERCOLOR Radeon VII 16GB Kırmızı Şeytan OC (AXVII 16GBHBM2-2D2H / OC)
  • POWERCOLOR Radeon VII 16GB Kızıl Ejder (AXVII 16GBHBM2-2D2HD)
  • POWERCOLOR Radeon VII 16GB Kırmızı Ejderha OC (AXVII 16GBHBM2-2D2HD / OC)

Piyasaya Sürülecek Diğer Radeon VII Ekran Kartları

AMD Radeon VII Ekran Kartlari

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler