Perşembe, Mart 28, 2024

Bu Terslikte Bir İş Var: Bing Kullanıcıları En Çok “Google”ı Aratıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google’ın ana şirketi Alphabet’ın avukatına göre, “Google”, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un resmi arama moturu olan Bing’te “açık ara” en çok aranan kelime oldu. Bloomberg’e göre Google, Avrupa Birliği’nden aldığı 5 milyar dolarlık antitröst cezasını bozmaya çalışırken, istatistiği insanların Google’ın zoruyla, kendi tercihleriyle kullandıklarına dair kanıt olarak kullanarak argümanını yaptı.

Tartışmasız ki günümüzde yeni bir akıllı telefon piyasaya çıktığında işletim sistemi şüphesiz Google’ın işletim sistemi Android ile birlikte geliyor. Avrupa Komisyonu’ndan bir düzenleyici ise akıllı telefon üreticilerinin Chrome ve Google arama motorlarını önceden yüklemeyi bırakması gerektiğini savunarak kullanıcıların hangi arama motorunu kullanmak istiyorlarsa ona karar vermelerini istiyor.

Google ise bu konuda istatistiklere dayanarak kimseyi buna zorlamadığını kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun yine de Google’ın arama motorunu tercih ettiğini savundu.

Google gorsel arama 2
Bu Terslikte Bir İş Var: Bing Kullanıcıları En Çok "Google"ı Aratıyor 2

SEO şirketi Ahrefs tarafından derlenen istatistiklere göre, “google” gerçekten de dünya çapında Bing arama motorunda en çok aranan terim. Ardından en çok aranan terimler listesinin en başında “youtube”, “facebook”, “gmail” ve “amazon” yer alıyor, ancak yaklaşık 5 milyon aramayla ikinciyi geride bırakıyor. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri için verilere bakıldığında, Facebook bir numara, Google ise en çok arananlarda üç numara. İlk bakışta, insanlar Google’a ulaşmak için Microsoft’un arama motorunu kullanıyor gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler