Cuma, Nisan 19, 2024

Windows 11 için Yenilenen Chrome ile Tanışın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere bundan tam üç gün sonra Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, büyük bir görsel inovasyon alan işletim sistemi Windows 11‘i piyasaya sürecek. 5 Ekim’de genel kullanıcıya sunulacak olan Windows 11 için çoğu geliştirici yazılımlarının tasarımını sisteme uyarlamaya devam ediyor.

Birkaç gün önce internet devi Google tarafında da internet tarayıcısı Chrome’un Windows 11’de daha yerel görünmesini sağlamaya çalıştığını haberlere internete düşmüştü. Chromium Gerrit üzerinde bulunan yeni bir yamaya göre Google, tarayıcı yeni işletim sisteminde çalıştırılırken menülerini “Windows 11 stili” olarak kullanmak isteyen kullanıcılar için çalışmalara devam ediyor.

Şimdi ise Google Chrome’un en son yayımlanan Canary sürümünde yeni menüler için bir bayrak eklendi ve şirketin genel kullanıcıya sunacağı bu tasarım modu hakkında bir bakış atabileceğiz.

Yukarıda sizlerle paylaştığımız ekran görüntülerinden de anlaşılacağı gibi, menüler artık yuvarlatılmış köşelere, daha derin alt gölgelere sahip ve menünün kaynağından daha net bir şekilde ayrılarak onlara yüzer bir görünüm kazandırıyor. Ne yazık ki, Windows 11 ile birlikte gelecek olan Mika şeffaflık desteği henüz mevcut değil gibi görünmüyor, ancak Google elbette bunu daha sonraki bir güncelleme ile ekleyebilir.

Peki bu özelliği nasıl aktif hale getirebiliriz?

windows 11 style chrome menus 3
Windows 11 için Yenilenen Chrome ile Tanışın! 3

Google Chrome’un Canary sürümünde henüz yeni ortaya çıktığı göz önüne alındığında, Kararlı sürümdeki değişiklikleri görmemiz muhtemelen en az 4 hafta olacak fakat Canary sürümünü yükleyerek chrome://flags adresinde “Windows 11 Style Menus” başlığını aratıp değerini “Enabled” olarak güncellerseniz dilediğiniz gibi test edebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler