Cuma, Mart 29, 2024

Skype, Tasarımını Tamamen Yeniledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Skype, en son paylaştığı blog gönderisinde “çağrı aşamasına” veya çağrı katılımcılarının birbirlerini görebileceği ekrana odaklanarak büyük kullanıcı arayüzü revizyonu yaptıklarını açıkladı. Sohbetler, renk geçişleri ile vurgulanan temalar ile kişiselleştirilebilecek. Skype, yeni düzenler, temalar ve özelliklerle “dünyanın en güzel çağrı aşamasını tasarladığını” belirtiyor. Skype, uygulamanın görünüşünü ve verdiği hissi modernleştirmeyi amaçlarken, uzun süredir kullanıcılarına aşina olunan deneyimi sunmaya devam etti. Ayrıca, arama aşamasında kullanıcıyı daha kapsayıcı hale getirmekten de vurguluyor.

skype yeni ui 1
Skype, Tasarımını Tamamen Yeniledi! 3

Skype, kullanıcıların video paylaşmadıkları zamanlar için bir kutucuğu özelleştirmesine de izin verecek. artık gri renge sahip kısım yok. Yalnızca sesli katılımcıların avatarlarında kullanıcının profil fotoğrafı bulunuyor ve arama sırasında özelleştirilebilir bir arka plan eklenebilecek veya değiştirilebilecek.

skype yeni ui 2
Skype, Tasarımını Tamamen Yeniledi! 4

Skype’ın ‘Şimdi Tanışın’ isimli özelliği, Skype hesabı olmayan herkesle görüntülü arama başlatmanıza olanak tanıyacak. Meet Now lobisi daha az dağınıklık ve iyileştirilmiş kullanım kolaylığı ile güncellendi. Temalar da sohbet pencerelerine geliyor. Sohbetler, bireysel sohbetlere ayarlanabilen farklı renklerle özelleştirilebilecek.

Microsoft ayrıca Skype’ın sunduğu performansın masaüstü platformunda yüzde 30 ve Android platformunda yüzde 2000’in üzerinde artış aldığının altını çiziyor. Skype bir zamanlar en popüler video konferans uygulamasıydı, ancak şimdi Zoom, Facetime, WhatsApp, Google Duo ve hatta Skype sahibi Microsoft’un kendi Teams platformları ile rekabetle karşı karşıya.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler