Cumartesi, Nisan 27, 2024

Casper Excalibur Gaming Monitör ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daimi olarak yenilenen teknoloji dünyası ile birlikte mecburen oyun dünyası da yenilikçi oluyor. Yeni oyunlar beraberinde uyumlu ve yüksek donanımlı bilgisayarları da istiyor, artık oyun dünyasına da giren yapay zeka teknolojisi bizlere daha fazla ve gerçekçi grafik deneyimi sunarken daha gerçekçi ses efektleri de sunuyor.

Yüksek grafikli oyunları oynarken daha iyi bir görüntü alabilmek için oyun odaklı monitörler şart oluyor, bu bağlamda sınırlı olan oyuncu monitörleri dünyasına artık Casper’da giriş yapıyor.

Oyuncular için ideal olduğunu iddia eden Casper Excalibur Gaming Monitörler, tasarımından ekran çözünürlüğüne kadar her şeyi ile tüm gereksinimleri karşılayacağını söylüyor. Peki Excalibur Gaming monitör bize neleri sunuyor?

144 Hz yenileme hızı

Artık oyuncular monitör seçimi yaparken yenileme/tazeleme hızına çok fazla dikkat ediyor ve bir monitör alırken ilk dikkat ettikleri şey tipinden ve fiyatından ziyade yenileme hızları oluyor.

Casper Excalibur Oyuncu Monitörü ise 144 Hz yenileme hızı sunarak hem oyuncuların hemde video kurgucularının ilgisini çekmeyi istiyor. 16:9 en boy oranı ile yatay bir görüntü sunan monitör ekran boyutu kısmında ise 27 inçlik devasa bir alan sunuyor.

Çözünürlük

27 inçlik QHD ekran ile gelen Excalibur oyuncu monitörü kullanıcılara 2560×1440 çözünürlük sunuyor bu da tamamen HD görüntü kalitesinin ötesinde bir görünüm oluyor.

HDR 10 Renk Skalası

Türkçe karşılığı ve açılımı Yüksek Dinamik Aralık olan HDR, Standart Dinamik Aralık (SDR) teknolojisi kullanan ekranlar ile kıyaslandığı zaman daha iyi kontrast oranı ve renk doğruluğu sunmanın yanı sıra daha canlı renk deneyimini de veriyor.

AMD FreeSync & Nvidia G-Sync Desteği

Casper Excalibur oyuncu monitörleri AMD’nin FreeSync ve Nvidia’nın G-Sync ismini verdiği teknolojileri destekliyor. Bu teknolojiler ise görüntülerde oluşabilecek; yırtılma, takılma veya gecikmeleri ortadan kaldırarak daha profesyonel ve akıcı görüntü sunuyor.

Oyuncunun olmazsa olmazı: RGB

Excalibur Gaming Monitörler, gelişmiş LED sistemlerini içerisinde barındırarak kullanıcılara monitörde RGB Led aydınlatması sunuyor. Monitörün arka cephesinde paralel biçimde yerleştirilen RGB aydınlatma çizgileri hoş bir görünüm katıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler