Cuma, Nisan 19, 2024

CES 2019’da Tanıtılan Akıllı İşitme Cihazı: Livio Al

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşitme zorluğu çekenler kulağında her zaman bir cihaz taşır. Bu taşıdıkları cihazın amacı ortamdaki sesleri toplayarak engelli kişinin daha rahat duymasını sağlamak. CES 2019 fuarında tanıtılan yeni işitme cihazı, kullanan kişinin duymadan çok yardımcısı olacak. Çünkü işitme cihazı bir dijital asistana sahip.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenleniyor. Düzenlenen bu fuarda yeni geliştirilen teknolojiler, teknoloji sevenlerin beğenisine sunuluyor. Tanıtılan bir diğer cihaz, Starkey firmasının yaklaşık bir yıl üzerinde çalıştığı Livio Al isimli işitme cihazı oldu. Cihazın içerisinde dijital asistan bulunuyor ve bu asistan sayesinde engelli kişi duymadan çok farklı işlevlerde yapabilecek.

Livio Al Akıllı İşitme Cihazının Özellikleri

Livio Al isimli akıllı işitme cihazı tasarım olarak sıradan işitme cihazlarını aratmıyor. Fakat özellik olarak gerçekten mükemmel diyebiliriz. Çünkü işitme cihazı yapay zeka tabanlı çalışıyor. Cihaz dışarıda ortam sesine göre kullanıcının daha temiz ve yüksek ses duymasını sağlıyor yani ortama göre ses seviyesi değişiyor.

vgfwef

 

Akıllı işitme cihazında dijital asistan olarak alexanın dijital asistanı bulunuyordu fakat bunun yetersiz olduğunu düşünen firma üzerine Thrive adında Google Assistant destekli bir dijital asistan eklemiş. Cihazın diğer bir özelliği ise düşmeleri ve sarsılmaları algılayabilmesi. Kullanıcı düştüğünde otomatik olarak önceden belirlenmiş numaraları arıyor. Bu sayede kullanıcının hayati bir tehlikesi varsa kurtulmasına olana sağlıyor.

Kullanıcıların kalp atış hızını takip ediyor. Eğer normal dışı bir durum sezerse bunu kullanıcıya bildiriyor. Cihazın telefonla senkron halinde çalışabildiğini bildiren Starkey firması kendi uygulaması sayesinde kolay bir kullanımı olduğunu belirtiyor. Akıllı işitme cihazı Livio Al’ın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil fakat cihaz 20 ülkede satışa çıkacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler