Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Vega VII Dünyanın İlk 7nm Ekran Kartı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2019 fuarı devam ederken, bugün AMD CEO’su Lisa SU, 7 nanometre ekran kartı olan AMD Vega VII ekran kartının duyurusunu gerçekleştirdi. Lansmandan canlı olarak tanıtılan yeni model piyasaya 699 dolar satış fiyatı ile birlikte çıkacak.

3840 işlem birimi ile birlikte gelen yeni ekran kartı, aynı zamanda “Dünyanın ilk 7nm’lik grafik kartı” olarak geçiyor.

AMD Vega VII Ekran Kartı Özellikleri

Vega II’den sonra şimdi yeni isim ile karşı karşıyayız; VII.. CES’te tanıtımı yaklaşık 1 saat önce yapılan ekran kartında 60 Bilgi İşlem Ünitesi, 3840 Stream İşlemcisi ve 16 GB HBM bellekler yer alıyor. Dünyanın ilk 7 nanometre teknolojisi ile üretilen ilk oyun ekran kartı olan bu model, aynı zamanda piyasada Radeon Vega VII olarak mı çıkacak, yoksa başka bir isimle mi henüz belli değil.

Sadece lansmanda bahsedilen ön tanıtım ve isimlendirme bu şekildeydi. Bu model Radeon RX Vega 64‘ten daha az çekirdeğe sahip olduğu gibi, üç fanlı yapısı ve 8 pin güç konektörü ile donatılmış durumda.

amd radeon vii ekran karti ozellikler

“3 Fana 16 Pin”

Şimdi biraz dürüst olalım.. Bu ekran kartı çıkmadan önce kimse 3 fanlı olacağını tahmin etmiyordu. Etseler dahi, tek 8+8 pin ile geleceği kimsenin aklının ucundan geçmedi. Çünkü mimari küçüldükçe, performans artışı sağlanırken “daha fazla güç ihtiyacı” doğacağı forumdan foruma konuşuldu.

“RTX 2080’den Daha Hızlı Olduğu Görüldü”

AMD Vega VII ekran kartı tanıtımında yayınlanan slaytlara göz atıldığında, çeşitli seçilen oyunlarda GeForce RTX 2080 ekran kartından daha hızlı olduğu görülüyor. Bu şuan için ön gösterim testlerinden ibaret. Fakat kart ofisimize ulaştığında derinlemesine testlerini “BİZZAT Kendim” yaparak deneyimleri paylaşacağız.

Ne yazık ki piyasada yayınladığımız pek çok haberde karşıt görüş destekleyen veya o görüşlerde devam eden, başka firmaların yapamayacağına inanan kişiler olduğu için daha önceden burada paylaştığım haberlere tepki göstermişlerdi. Fakat yine görüyoruz ki yaptığımız haberlerin ne kadar doğru çıktığını ve üç aşağı beş yukarı performans değerlerini yakaladığımız ortaya çıkıyor.

Kart 7 Şubat tarihinden itibaren piyasadaki raflarda yerini alacak ve 699 dolardan satışa sunulacak. Türkiye satış fiyatı konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, tahmini olarak 6499 TL civarında satılmasını ön görüyoruz.

AMD Radeon VII oyun performansi

Radeon VII Oyun Performansi

AMD Radeon VII Ozellikler

AMD Radeon VII Ozellikler 002

AMD Radeon VII Ozellikler 003

Radeon VII Performans

AMD Radeon VII 002

AMD Radeon VII 004

AMD Radeon VII 005

AMD Radeon VII Fiyat

AMD Radeon VII 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler