Cumartesi, Eylül 28, 2024

Counter Strike 2 Duyuruldu! Mekanın Sahibi Geri Geldi

Uzun süredir devam eden sızıntılar doğru çıktı. Valve sonunda beklenen açıklamayı yaptı ve Counter Strike 2 resmi olarak duyuruldu. Ana oyun için önemli temelleri değiştirecek olan yeni sürüm, Source 2 motorunun üzerinden yükselecek.

Oyunun çok önemli değişikliklere ev sahipliği yaptığını da göreceğiz. Hadi gelin açıklanan detaaylar üzerinden dev yenilemeye bir bakalım.

Counter Strike 2 Neler Sunacak?

Yeni güncelleme oyunu yeniden oluştruacak desek yeridir. Yayınlanan 3 video üzerinden değişiklikleri sınıflayarak gidelim.

Counter Strike 2

Haritalar Yenileniyor

Oyunda haritaların büyük oranda değiştiğini görmek mümkün olacak. Haritalar tamamen elden geçirilecek ve yeni oyun motoru ile beraber çok daha gerçekçi bir atmosferin sunulması sağlanacak.

Dokular açısından çok daha gerçekçi olarak gelecek haritalara, yenilerinin de eklendiğini göreceğiz. Source 2 oyun motorunun görüntü işleme özellikleri üzerinden hazırlanan yeni haritalar, oyunun ruhunun da yenilenmesini sağlayacak diyebiliriz.

Sadece doku ve görsel bakımından değil, ışıklandırma açısından da yeni haritaların çok daha iyi bir seviyede olduğunu göreceğiz. Unutmadan meşhur haritalar için orijinal dokunun bozulmadan yükseltme yapıldığını da ekleyelim. Mesela Dust 2 gibi.

Counter Strike 2

Silahlar ve Skinler için Güncellemeler

Yeni sürümle beraber Counter Strike oyununda kullandığınız skinleriniz korunacak. Ayrıca silahlarınızın da korunduğunu göreceksiniz. Fakat yeni sürümle beraber tüm silahlar ve skinlerin görüntüleri de elden geçirilmiş olacak.

Daha yüksek çözünürlükle daha iyi modeller ve dokular göreceğiz. Yeni nesil oyunlarda gördüğümüz grafik yapısına benzer bir yapı olacak.

Sub-Tick  Güncellemesi Geliyor

Alt frekans mimarisinde bir değişim yapılmış. Güncelleme sonrasında artık bir hareket ne zaman başlıyor, ne zaman ateş ediliyor ya da ne zaman el bombası atılıyor ve sunucular tarafından tam olarak tespit edilecek.  Tick Rate’in de bir öneminin kalmadığını göreceğiz. Gecikmelere de son.

BENZER:  Sonunda: Cyberpunk 2 Geliyor!

YouTube video

Yeni Sis Bombaları

Counter Strike 2 güncellemesi sonrasında sis bombalarının rolü de değişiyor. Oyunda büyük yer tutan sis bombaları, görsel açıdan ve dinamik açıdan geliştirilecek. Yani artık sis bombaları hem gerçeğe daha yakın görseller sunacak hem de gerçeğe daha yakın etkiler oluşturacak. Sis bombalarının boşluklara doğal bir halde dolduğunu göreceğiz gibi.

YouTube video

Görsel Efektler Tamamen Yenilenecek

Counter Strike 2 ile görsel açıdan da yeni bir oyun göreceğiz. Menüller, atış efektleri, kan efektleri, animasyonlar, mermilerin izleri, namludan çıkan alev ve çok daha fazlası tamamen yenilenmiş bir şekilde sunulacak.

Parçacık sisteminin yanında ışıklandırma sisteminin de yeniden ele alındığını göreceğiz.

YouTube video

Counter Strike 2 Ne Zaman Çıkıyor?

Yeni sürüm için çıkış tarihi de aşağı yukarı açıklandı. Oyun 2023 yılının yaz aylarında sunulacak. Fakat bu sürece kadar bir test aşamasına geçilecek. Test sürecinde mevcut olan CS:GO oyuncularından da destek alınacak.

Güncelleme Ücretsiz mi Olacak?

Yeni sürüm mevcut kullanıcılar için ücretsiz bir yükseltme olarak sunulacak. Bu süreçte daha ne kadar değişim olur bilemiyorum.

Counter Strike 2  için artık bekleyiş sona erdi diyebiliriz. Şimdi çıkış tarihini bekleme ve oyunu görme zamanı geldi. Bu arada oyun için açılan sayfayı da buraya ekleyelim.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler