Perşembe, Nisan 25, 2024

Criterion, Battlefield 6’ya Yardımcı Olduğu İçin Need For Speed’i Erteledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Battlefield 6, Electronic Arts’ın 2021 yılında çıkacak olan en büyük oyunlarından birisi. DICE tarafından sürdürülen birçok söylenti, Battlefield 6’nın franchise’daki en iddialı oyun olmayı hedeflediğini öne sürüyor. Oyuna yardımcı olmak için Criterion Games’in getirildiği ve Need For Speed‘in gecikmesine neden olduğu açıklandığından, bu tutku DICE için tek başına çok büyük bir hale geldi.

Criterion Battlefield 6ya Yardimci Oldugu Icin Need For Speedi Erteledi 1

Polygon tarafından bildirildiği üzere, EA’nın Baş Stüdyo Sorumlusu Laura Miele, “Battlefield harika bir şekilde şekillenirken, takım inanılmaz derecede sıkı çalışıyor ve geçen yıl bizi zorladı. Evden oyun yapmanın zor olduğunu iyi anlıyoruz ve EA DICE ekibi yoruldu” açıklamalarında bulundu.

Bu şartların bir sonucu olarak, bir sonraki Need For Speed oyununu geliştirmekle görevlendirilen Criterion Games‘in öncelikleri Battlefield 6 tarafına kaydırılmış görünüyor.

Criterion Battlefield 6ya Yardimci Oldugu Icin Need For Speedi Erteledi 2

Miele açıklamalarına şöyle devam ediyor, “Criterion Games, Star Wars Battlefront ve Battlefield üzerinde çalıştı ve DICE ile gerçekten sıkı ve yakın işbirliği içerisindeler. Bunun onlar için oldukça olumlu bir kazanç olacağından eminim.”

Bazıları için bu durum hayal kırıklığı etkisi yaratsa da Codemasters‘ı EA’in satın almasının ardından, Need For Speed serisinden olmasa bile 2021 yılı içerisinde en az bir yarış oyunu piyasaya sürülüyor. Aynı zamanda, bir sonraki Battlefield oyunu PlayStation 5 ve Xbox Series X | S konsollarına gelecek ilk oyun oluyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler