Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dead Cells’in Satış Rakamları Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dead Cells’in satış rakamlarını yayıncı firma açıkladı. Bağımsız oyunlar arasında iyi bir yerde bulunan Dead Cells, çıktığı yılda büyük bir başarı göstermişti. Bağımsız oyunlar için en iyi örneklerden biri diyebileceğimiz Dead Cells’i oyuncular çok sevmişti.

dead cells 1 1

Oyunun Rogue-Like yapısı bu türü seven oyuncuları oyuna çekmişti. Oyun çıkışından bu yana tam 34 güncelleme aldı. Geliştiriciler oyun için 4 büyük DLC çıkardı. Bu DLC’lerden en büyüğü, şirketin Konami ile anlaşıp yaptığı Return Of The Castlevenia, DLC’si olmuştu.

dead cells 3

Ayrıca şirket, oyuna 2025 yılına kadar DLC getirmeye devam edeceğini de açıkladı. Oyun, çokça ilgi gördükten sonra şirket oyunu mobil tarafa da getirmişti. Oyunun PS 5 sürümü ise 11 Ağustos’ta çıkış yapacak.

Dead Cells Kaç Milyon Adet Sattı ?

Oyunun geliştiricileri satış rakamlarını basına duyurdu. Motion Twin ve Empire Evil’in açıklamasına göre oyun çıkış yaptığı dönemden beri toplam 10 Milyon kopya satmayı başarmış. Bu başarı tüm bağımsız oyunlar için sevindirici. Bir bağımsız oyunun satış rakamlarının bir AAA oyunla kapışması da gelecekteki bağımsız oyun sektörünün gelişeceğinin de göstergesi.

dead cells 4

Oyun Metacritic’te, 89 puan almış durumda. Ayrıca oyun bir bağımsız oyuna göre çokça ödül de almayı başardı. 2018 Altın Joystick ödüllerinde “Yılın Bağımsız Oyunu“, aynı yılda The Game Awards’da “En İyi Aksiyon Oyunu“, New York Oyun Ödüllerinde de “En İyi Bağımsız Oyun“, bu ödüller ve daha fazlasını kazandı.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler