Perşembe, Mart 28, 2024

Dell, Güvenlik Açığını Gidermek İçin Yüzlerce PC Modelinde Ürün Yazılım Güncellemesi Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güvenlik açığı, güvenlik firması Sentinel Labs tarafından bulundu ve bu güvenlik açığından yararlanıldığına dair herhangi bir kanıt bulunmamasına rağmen, hala bir düzeltmeye ihtiyaç duyuluyor. Güvenlik açığı, ‘dbutil_2_3.sys’ sürücüsünde bulunuyor ve Dell PC‘lere Dell Command Update ya da Alienware Update gibi Dell’in uygulamalarından birisi aracılığıyla bir ürün güncelleme yazılımı aracılığıyla yüklenmiş olabileceği düşünülüyor.

Dell Guvenlik Acigini Gidermek Icin Yuzlerce PC Modelinde Urun Yazilim Guncellemesi Yayinladi 1

Güvenlik açığı, en son XPS sistemleri ve 2009 yılına kadar uzanan eski bilgisayarlar da dahil olmak üzere 380 Dell bilgisayar modelinde mevcut, ancak bir saldırganın bu durumdan yararlanmak için bilgisayara fiziksel olarak erişmesi gerekiyor.

Dell Guvenlik Acigini Gidermek Icin Yuzlerce PC Modelinde Urun Yazilim Guncellemesi Yayinladi 2

Güncellenen ürün yazılımı, sorunu gidermek için yayılıyor. Bir Dell bilgisayarınız bulunuyorsa, sisteminizin güvenli olduğundan emin olmak için Dell Command Update, Dell Update, Alienware Update’i açmanız ya da Dell System Inventory Agent‘ın veya Dell Platform Tags’ın en son sürümünü yüklemeniz faydalı olabilir. Alternatif olarak, etkilenen dosyayı bulabilir ve sisteminizden silebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler