Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), TikTok’a Katıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya Sağlık Örgütü, çevrimiçi olarak coronavirüs ile ilgili yanlış bilgilendirmeyi önleme çabalarının bir parçası olarak Cuma günü bir TikTok hesabı açtı. Birleşmiş Milletler’in uzmanlaşmış bir halk sağlığı ajansı olan WHO, virüsün yayılmasını kontrol altına almak için çalışan önde gelen kuruluşlardan biridir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk videosunda, enfeksiyon önleme ve kontrolünün teknik lideri Benedetta Allegranzi, insanların kendilerini yeni koronavirüsten korumak için alabilecekleri önlemleri açıklıyor ve ek bilgi için onları kuruluşun web sitesine yönlendiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü, ilk videosunun açıklamasında “Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz” diyor.

TikTok, son birkaç hafta içinde yeni koronavirüs hakkında memlerle dolup taşmış, durumda, bazı kullanıcılar virüs bulaşmış gibi davranışlar sergiliyor.

@who

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from ##coronavirus ?

♬ original sound – who

TikTok hesabının oluşturulması, Dünya Sağlık Örgütü’nün çevrimiçi insanlara yeni koronavirüs hakkında doğru bilgi alma çalışmalarının bir parçasıdır nihayetinde.

MIT Teknoloji İncelemesine göre, Dünya Sağlık Örgütü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri; salgının son birkaç haftasını Facebook, Twitter, Tencent ve TikTok gibi platfromlarda virüs ile alakalı yanlış bilgilendirme ile mücadele etti.

WHO, Instagram gibi diğer sosyal medya hesaplarına doğru yeni koronavirüs bilgileri yayınlamak için adımlar attı. Kuruluşun Instagram profili, insanların kendilerini virüslerden nasıl koruyabileceklerini özetleyen bilgi grafikleri ile doludur.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler