Cuma, Nisan 19, 2024

Reddit CEO’su TikTok için ‘Casus Yazılım’ İddiasında Bulundu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reddit platformunun mevcut CEO’su Steve Huffman, bu hafta gerçekleştirdiği bir konferans esnasında TikTok’ta bir çekim gerçekleştirdi ve onu “temel olarak parazitik” olarak nitelendirdi ve casus yazılımlar ile karşılaştırdı.

Huffman’ın özel kaygıları, platformun kullanıcı davranışını izlemek için bir tür “cihaz parmak izi” kullandığı gerçeğine dayanıyor gibi görünüyor.

reddit 1000x600 1
Reddit CEO'su TikTok için 'Casus Yazılım' İddiasında Bulundu! 3

Huffman’ın var olduğu endişelerinin bir nedeni var. Rufposten, TikTok’un bağlı olduğu ana şirketi ByteDance’in kötü niyetli tarayıcı davranışını tanımlamak olduğunu söylediği ses ve tarayıcı tabanlı izleyiciler kullanarak bildirdi.

Bunlara ek olarak ByteDance, Musical.ly’i satın aldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti, TikTok için “Ulusal Güvenlik Soruşturması” başlatmıştı.

Bu fikre sahip olan tek kişi Huffman değil!

200226 dylan byers sheryl sandberg ew 612p 62f82cae70883c0fbde80c141a7c907c.nbcnews fp 1200 630
Reddit CEO'su TikTok için 'Casus Yazılım' İddiasında Bulundu! 4

TikTok’un casus yazılım olduğunu düşünen tek kişi Steve Huffman değil. Facebook ekibinden Sheryl Sandberg, NBC ile gerçekleştirdiği bir röportajda TikTok için şunları dile getirmişti.

Onlar bir Çinli şirket, eğer insanlar verilerden endişe ediyorsa, orada endişelenecek çok şey olduğunu düşünüyorum”

Reddit ve TikTok’un benzer bir sosyal temele sahip olması gerekmiyor. Her şirket birbiri ile aynı kitleye sahip olmak için yarışıyorlar. Aynı NBC röportajında Sandberg, Facebook’un TikTok’un ne kadar büyük bir rakip haline geldiği konusunda endişelerinin var olduğunu itiraf etti.

“Teknoloji dünyasında dikkatinizin her dakikası için yarışıyoruz. Her gün telefonunuzu alırsınız, yani çocuklarım telefonu alıyor ve TikTok’talar… çok büyükler, gerçekten hızlı büyüyorlar, her zamankinden daha büyük sayılara ulaştılar.”

Snapchat CEO’su dahi aynı fikirde

Snapchat CEO’su Evan Spiegel, Ocak ayında yapılan bir röportajda TikTok’un, köklü sosyal medya devlerinden Instagram’dan daha fazla büyüyebilmesinin kesinlikle mümkün olacağını dile getirdi.

“çünkü bu yetenek tabanlı içerik genellikle duruma dayalı içerikten daha ilginç.”

Evan Spiegel | Snapchat CEO
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler