Cumartesi, Nisan 27, 2024

Dünyanın İlk Fansız Soğutan Kasası: Streacom DB4 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta yurt dışından gelen Streacom DB4 fansız çalışan kasayı yakından inceledik. Küp şeklinde görünümü ve içerisinde yer alan gümüş alaşımı ile üstün soğutma sağlayan Streacom DB4 aynı zamanda bakır ısı boruları ile soğutmaya önemli bir katkı sağlıyor. Dilerseniz şimdi Streacom DB4 kasasına hep birlikte yakından bir göz atalım.

Fansız ama Soğuk: Streacom DB4

Sistem topladığımızda ilk iş olarak parçalarımıza yakışır bir kasa tercih etmek favorilerimiz arasındadır. Ancak arz talep meselesi devreye girdiğinde seçtiğimiz kasaları da kendi isteklerimize göre şekillendiriyoruz. Mesela bugün bahsetmiş olduğumuz kasa mini ITX olduğu için, mini ITX severler yakından ilgi gösterecektir. Zira kendisi yakışıklı olduğu kadar, çokta cool duruyor. Dilerseniz şimdi Streacom DB4 kasamızın bize nasıl ulaştığından bahsedelim.

Öncelik olarak Streacom firmasına buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kasayı kendileri bizimle iletişime geçerek göndermek istediklerini belirttiler. Bu sene Tayvan’da düzenlenen Computex fuarına katılsaydık kendileri ile orada yüz yüze de tanışmak isterdik, artık seneye diyoruz. Kasa kargoya verildikten sonra tam 14 iş günü içerisinde İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldi. Sonrasında ise gümrük ücreti ödeyerek ürünü teslim aldık.

streacom db4 inceleme

streacom db4 inceleme 010

Kutudan Neler Çıkıyor ?

Streacom DB4 kasanın yakışıklılığı kadar performansı ve teknik özellikleri de çok önemli. İlk önce kutunun içeriğinden çıkan detaylar ile devam etmek istiyorum. Sonrasında kasanın sunduğu teknik özellikler ile devam edelim hocalar. Kutunun içinden:

* 2 adet özel termal macun

* 4 adet bakır ısı boruları

* 4 adet head pipe

* Montaj vidaları ve aparatlar

* 1 adet alyan

* 2 adet kablo bağcığı

streacom db4 inceleme 007

streacom db4 inceleme 006

Fansız Nasıl Soğutuyor ?

Firmanın geliştirdiği bu yenilikçi kasa ilginç durduğu gibi, içerisinde fan barındırmıyor. Normal standart kasalar ile kıyasladığımız zaman hem sessiz hem de daha stabil bir soğutma elde edilebiliyor. Kutunun içerisinden çıkan head pipe dediğimiz başlıklar ve bakır ısı boruları sayesinde anakarta dik olarak yerleştiriliyor. Sonrasında ısı boruları sayesinde kasayı çevreleyen borular soğutma işlemini sağlayabiliyor.

Dilerseniz kasanın tüm panellerini bir alyan yardımı ile vidalarını sökerek çıkartabiliyorsunuz. Sonrasında sizi kasanın iç iskeleti karşılıyor. Mini ITX bilgisayar sevenler için önemli bir gelişme olduğunun altını çizelim. Standart mini ITX kasalara göre masanızda da çok şık duracağının garantisini verebilirim 🙂

Bir kaç hafta içerisinde Streacom DB4 kasanın içerisini Mini ITX bir sistem ile doldurarak performans testlerini sizlerle paylaşacağız. Özellikle uzun süreli kullanımlarda nasıl bir performans sunacağını takipçilerimiz de çok merak ediyor. Ön inceleme videosunu aşağıda sizlerle daha önceden paylaşmıştık. 100 bin abone özelde de bu sistemi sizlere hediye edeceğimizin müjdesini verelim.

streacom db4 inceleme 009

streacom db4 inceleme 016

streacom db4 inceleme 008

streacom db4 inceleme 014

Türkiye’de Satışı Var mı ?

Şuan için Streacom DB4 kasa Türkiye’de resmi satışta değil. Ancak ufak bir araştırmadan sonra yurt dışından ürün getirerek Türkiye’de satışını yapan Nanokatalog firmasında 1400 TL‘den satıldığını gördük. Ancak sayfa henüz hazır olmadığı için, yakın zamanda ‘belki’ duyurusu yapılabilir. Öte yandan Streacom firmasının bu tarz farklı kasa modelleri de mevcut.

streacom db4 inceleme 015

Teknik Özellikler

Kasa: Alüminyum 4 mm kalınlığında paneller

Renk: Gümüş

Anakart Desteği: Mini-ITX

Sürücü Kapasite: Maximum 5 x 3.5″ yada 12 x 2.5″

USB Yuva: 2 adet USB3.0

Soğutma: 4 x 6mm 65W’lık ısı nakil borusu (120W’a kadar yükseltilebilir)

Boyutlar: 260 x 260 x 270mm (Genişlik x Derinlik x Yükseklik)

Güç Kaynağı: ZF240 yada Nano serisi güç kaynağı

Net Ağırlık: 7.5KG

Streacom DB4 Ön İnceleme Videosu

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler