Cuma, Mart 29, 2024

Efsane Cuma Nedir ? Ne Zaman Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yılda bir kez gerçekleşen Efsane Cuma indirim günleri özellikle internet mağazalarında büyük bir ilgi görüyor. İndirimlerin yavaş yavaş başladığı bu günlerde tedarikçi firmalar stokları bitirmek için birbirleriyle yarışa girmeye başladı. Vatandaş ise ihtiyaçlarını bu indirim sayesinde daha karlı bir şekilde karşılamanın peşinde. Efsane Cuma her yıl olduğu gibi  29 Kasım tarihinde başlayacak.

201120180920130455269

Nedir bu Efsane Cuma?

Efsane Cuma, Şükran Günü’nden bir gün sonrasını; yani Kasım’ın son Cuma’sını temsil ediyor. Yıllardır sürekli olarak indirimler gerçekleşen bu tarihte ortaya çıkacak indirimlerin yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

Ana kaynağı yurtdışı olan Efsane Cuma’nın yurtdışında ki etkileri ülkemize göre daha fazla. Bir yıl içerisin de sadece bir kere gerçekleşen bir indirim olduğu için mağazalar sabahın erken saatlerinde açılır.

Talep de fazla olacağı için geç saatlere kadar da satış yapılır. Hatta talep o kadar fazladır ki yıl içerisinde ki en fazla ciroyu mağazalar bugün yaparlar. Amazon gibi internet üzerinden ürün satışı gerçekleştiren şirketler de indirimlerden fazlasıyla karlı çıkar.

Öyle ki geçtiğimiz günler de gerçekleşen 11.11 indirim günlerinde Amazon, bir günde 38,4 milyar dolarlık bir ürün satışı gerçekleştirerek bu zamana kadar internet siteleri arasında ki en yüksek hasılatı yapan şirket oldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler