Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Elon Musk Bir İnsanın Beynine Çip Taktı! (Aşıyla Değil)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk gerek yaptığı absürtlüklerle, gerek başarılı işleriyle sürekli olarak dikkatleri üzerine topluyor. Bu sefer de X’de yaptığı duyuru ile kendisine ait olan Neuralink adlı şirketin, bir insanın beynine çip taktığını açıkladı.

“Dün ilk insana Neuralink implantı takıldı ve iyileşiyor. İlk sonuçlar nöron sivri uçlarının tespitinin umut verici olduğunu gösteriyor.”

Elon Musk, Neuralink’in basın toplantılarında insanların dil sebebiyle düşüncelerini tamamen aktaramadığından, hislerini ve fikirlerini tam olarak belirtemediğinden söz ediyordu. Bunun yanı sıra klavye gibi bilgisayar donanımların bizleri yavaşlattığını ve efektif olmadığını sık sık dile getiriyordu. Bunun Neuralink çipleri sayesinde adeta modemlerimizin telefonlarımızla iletişim kurması gibi, insanların birbiriyle düşünce yoluyla konuşmasını ve pek çok elektronik cihazın kontrolünün de düşünce yoluyla yapılabileceğini iddia ediyordu.

Yaklaşık üç yıl önce Neuralink tarafından paylaşılan videoda, bir maymunun uzuvlarını kullanmadan bilgisayar oyunu oynayabildiğini hep birlikte görmüştük. Maymun bunu beynine takılı Neuralink çipi sayesinde yapabiliyordu.

İnsanlı deneylere birkaç ay önce başlayan şirket, Elon Musk’ın açıklamalarına göre şimdilik iyi bir şekilde ilerliyor. Neuralink’in geliştirdiği çipler insanlı testleri başarıya tamamlarsa eğer felç gibi sinir sistemi kaynaklı hastalıkların sonunu getirebilir. Bunula beraber sağlıklı bir insanın yakın bir gelecekte klavye kullanmamak için beynini “çipletmek” isteme ihtimali de bizce düşük gözüküyor. Siz bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda birlikte tartışalım.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler