Perşembe, Mart 28, 2024

EVGA RTX 3080 12GB Ekran Kartı Modelinin Görselleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES etkinliğinde tanıtılmadı ama şu sıralar tanıtılmasını beklediğimiz bir ekran kartı daha var. Daha önce sızıntısından söz ettiğimiz o ekran kartı mevcut olan RTX 3080 modelinin yenilenmiş hali.

Yenilenmiş dediysek gerçekten yenilenmiş olan bir modelden söz ediyoruz. Ti ya da Super gibi bir seri değil. Mevcut olan ana modelin bellek miktarı attırılmış olan yeni versiyonu gelecek. İşte bu ekran kartı modeli için bugün önemli bir sızıntı da gerçekleştirildi. EVGA RTX 3080 12GB serisinin görselleri sızdırıldı.

Yeni ekran kartının tasarım yapısı bir yana, kutu üzerinden de bazı bilgilerin olduğunu gördük.

Kaçırmayın: Logitech G435 İncelemesi

EVGA RTX 3080 12GB Modeli Geliyor

Kutu üzerinde yer alan bilgilerden başlayalım. Baktığımızda kutu üzerinde belli kısmında 12 GB GDDR6x kullanılacağı gösterilmiş. Zaten en büyük fark bu olacak. 10 GB bellek yerine 12 GB bellek karşımıza çıkacak.

EVGA RTX 3080 12GB

Diğer fark ise kutu üzerinden görüntülenmese de bildiğimiz bir fark. Buna göre seride yeni bir GPU birimi olacak. Güncellenen yeni birimde 8960 CUDA çekirdeği olacak.

Yani çekirdek sayısında da bir artık durumu söz konusu olarak karşımıza gelecek. Onun dışında tabii ki sızan model bir 3.parti ekran kartı. Haliyle tasarım referans model gibi olmayacak.

EVGA RTX 3080 12GB

Tasarımına da bakmak lazım. EVGA RTX 3080 12GB modelinde, 3 fanlı bir yapı olacağı ve fanların düz bir şekilde sıralanmayacağı gözüküyor. Orta bölümde ise Evga yazısının da yer aldığı bir RGB ışıklandırma olacak. Anlayacağınız yine aynı tasarım gelecek gibi duruyor.

Artık fiyatı ne olur ya da bu özel seri ne zaman satışa çıkar bilemiyoruz. Önce yeni RTX 3080 modelinin tanıtımını bir görmek lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler