Çarşamba, Nisan 24, 2024

Facebook’un Yüksek Mahkemesi, Yeni Şartlara Göre Zuckerberg’i CEO Görevinden Alabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zuckerberg, ‘Kurulun kararı bağlayıcı olacak, hatta ben ya da Facebook’taki herhangi biri buna katılmasa bile.” dedi; Facebook, şirketin platform için bir tür Yüksek Mahkeme işlevini görecek bir içerik gözetim kurulu planlarını detaylandıran yeni belgeler yayınladı. Salı günü gazeteciler ile yapılan bir görüşmede Facebook, yıl sonuna kadar kurulu tam olarak görevlendirmeyi planladığını ve kurulun nasıl çalışıp, yönetileceği hakkında daha fazla ayrıntı verdiğini belirtti.

Geçen Kasım ayı içerisinde Mark Zuckerberg, Facebook hakkında neredeyse bir Yüksek Mahkeme oluşturma planını ortaya koyan bir blog yazısı paylaşmıştı. Mahkemede yer alacak olan kişiler tam anlamı ile işe alındıktan sonra, kurum Facebook’un platformlarından içerikleri kaldırılmış olan kullanıcıların itirazlarını düzenlemek ile sorumlu tutulacak.

mark zuckerberg facebook 300519

Facebook’un ifadeler üzerinde nihai gücü yok.

“Kurul, topluluğumuzun bir savunucusu olacak – insanların ifade özgürlüğü hakkını destekleyerek ve insanları güvende tutma sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizden emin olduk. Bağımsız bir kuruluş olarak, insanlara görüşlerinin duyulacağına ve Facebook’un ifadeleri üzerinde nihai bir güce sahip olmadıklarına güven vermesini umuyoruz.”

Facebook, gözetim organının önümüzdeki yılın Kasım ayı içerisinde faaliyete geçeceğini konusunda söz verdi. Bugün, şirket üyelerinin seçimi konusunda nelere dikkat edileceğini ve şirketin platformlarında ılımlığı nasıl etkileyeceğini açıkladı.

MW HI604 facebo ZH 20190501110126

Facebook tarafından salı günü yayımlanan tüzüğe göre, gözetim kurulu en az 11 üyeden oluşacak ve tam personel alındığında 40 üyeye kadar çıkma olasılığı ihtimal bir durum olacak.

Kurulun her bir üyesi, üç yıl için ayrılmış olan dokuz yıldan fazla görev yapamayacak. Pozisyonlar yarı zamanlı olacak ancak kurul, başvuruları gözden geçirmek ve araştırma yapmak için tam zamanlı bir personel tarafından hizmet sağlanacak. Üyelerin isimleri ve ılımlılık kararları ayrıca halka açık olan bir çevirimiçi veritabanına kaydedilerek erişime açılacak.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler