Pazar, Ekim 6, 2024

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü

FPS yüksek ama akıcı değil sorunu, birçok kişinin çözümünü uzun süre boyunca bulamadığı bir sorundur. Ancak sizler için sıraladığımız adımları takip ederek, kalıcı olarak problemi çözebilirsiniz.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Neden?

Çözüme geçmeden önce FPS’in yüksek olmasına rağmen, akıcılığının kötü olmasının asıl kaynağını bilmemiz gerekiyor. Nedenini tespit ettikten sonra, çözüm adımına geçebiliriz.

Sistem Gereksinimlerinin Yetersiz Olması

Bir oyunun iyi performans gösterebilmesi için cihazınızın bazı koşulları sağladığından emin olmalısınız. Sistem özellikleriniz ne kadar iyi olursa olsun, tutarsızlık varsa; yeterince iyi değildir. Örneğin son nesil 4 GB bir işlemciniz olduğunu varsayalım. İşlemciniz i5 ise ve 8 GB RAM belleğiniz varsa bazı oyunlar ekran kartınıza rağmen yine de düşük kalacaktır.

Yine işlemciniz i7 olsa bile oynayacağınız 16 GB RAM bellek gerekiyorsa, FPS yüksek ama akıcı değil gibi sorunlar meydana gelebilir.

Donanım Arızaları

Akıcılığı etkileyen bir diğer sebep donanım arızasıdır. Her ne kadar iyi olursa olsun, en iyi ekran kartı bile zaman içerisinde arızalanır. Arıza, tam performans göstermesine engel olur.

Güç Kaynağı Yetersizliği

Her ne kadar göz ardı edilse de güç kaynağı da FPS yüksek ama akıcı değil probleminin nedenleri arasındadır. Çünkü FPS ne kadar yüksek ise PSU o kadar fazla güç çeker. Şayet cihazınızın Watt’ı yetersiz ise FPS yüksek ancak oyun akıcı olmayabilir.

İşletim Sisteminin Güncel Olmaması

Pek çok bilgisayar kullanıcısı sistem güncellemelerini ertelemeyi tercih eder. Çünkü bununla zaman kaybetmeyi hiç kimse istemez.

Günümüzde pek çok oyun güncel yazılımlar ile çalışması için optimize edilmiştir. Dolayısıyla sisteminiz güncel değilse, problemler beraberinde gelebilir.

Ekran Kartı Isınma Problemi Neden Olur? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

BENZER:  Nays Hesap Silme Nasıl Yapılır?

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

Eğer varsa, arka planda olan uygulamaları kapatmanız, sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Zira arkaplan uygulamaları, çalışmayı çalışmayı sürdürürken bilgisayar üzerinde bazı yavaşlamalara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra aşağıda sıraladığımız önerilere de göz atabilirsiniz…

Grafik Sürücülerini Güncelleme

FPS yüksek ama akıcı değil sorunu çözümü olarak öncelikle grafik sürücülerinizi güncellemelisiniz. Şayet cihazınız içerisinde bulunan ekran kartı güçlüyse ancak güncel sürücüye sahip değilse, bu durumda yine de FPS iyi olabilir. Bu özellikle ekran kartınızın çok çok iyi olduğu durumda geçerlidir.

Dolayısıyla bu sorunu çözmek için ekran kartı modelinize göre markanın web sitesine giderek güncellemenizi tavsiye ederiz. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatarak sorunun çözülüp çözülmediğini teyit edebilirsiniz.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü
FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü

İşletim Sistemini Güncelleme

Çoğu kullanıcı, bilgisayarını işletim sistemi güncellemelerini kapatarak kullanmayı tercih eder. Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz, ekran kartınızı güncelledikten sonra işletim sisteminizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için sadece Windows Update’e gitmeniz yeterlidir.

Eğer çok uzun süredir güncellememişseniz, güncelleme süresi uzun sürebilir. Güncellemenin ardından bilgisayarı tekrar başlatarak, sorunun çözülüp çözülmediğini teyit edebilirsiniz.

CPU ve GPU Sıcaklıklarını Kontrol Etme

Bilgisayarınızı gün içerisinde çok yoğun kullanıyorsanız, bir süre sonra ısınmasına neden olabilirsiniz. Şayet ekran kartı ya da CPU çok sıcaksa, oyuna girdiğinizde FPS iyi olsa da akıcılığın kötü olduğunu görebilirsiniz.

Öncelikle test yazılımları ile bilgisayarınızın donanım parçalarının ısısını kontrol etmeniz gerekmektedir. Şayet ısı çok yüksekse, bilgisayarınızı biraz dinlendirdikten sonra oyuna girmeyi deneyebilirsiniz. Eğer laptop kullanıcısıysanız, soğutucu almanız sorunu çözebilir. Masaüstü kullanıcısıysanız, ek fan ve soğutucu eklemeniz de sorunu çözebilir.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler