Salı, Ekim 22, 2024

Galaxy Z Flip 6’ya Ön Bakış Fiyatı ve Özellikleri Nasıl?

Geçtiğimiz günlerde sızıntıları ile gündemde olan Samsung’un katlanılabilir cep telefonu Galaxy Z Flip 6 düzenlenen Unpacked 2024 etkinliğinde an itibari ile tanıtıldı.

Katlanılabilir cep telefonları kategorisinin yeni ismi Galaxy Z Flip 6’nın özelliklerini ve fiyatını hız kaybetmeden inceleyelim.

samsung galaxy z flip 6 cnnu 1 - PC Hocası

Samsung Galaxy Z Flip 6 Özellikleri 

6.7 inçlik Dynamic AMOLED bir ekran yapısına sahip olan Galaxy Z Flip 6 2640 × 1080 piksel çözünürlüğü ile 120Hz ekran yenileme hızı sunmasıyla birlikte 2600 nitlik bir parlaklığa sahip.

Katlanılabilir cep telefonun arka yüzüne geldiğimiz zaman 3.4 inçlik AMOLED, 748 x 720 çözünürlük değerinde ikincil bir ekran bulunmakta. Infinity Flex adı verilen ekran ile bildirimlerinizi kontrol edebilir, telefon görüşmelerinizi gerçekleştirilebilir ve günlük hayatta bir çok işinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

Kamera tarafına geldiğimiz zaman yan yana konumlandırılmış iki adet kamera bizleri karşılamakta Samsung’un gelişmiş kamera teknolojisi ile 50 megapiksellik (F1.7 OIS) ana kamera ve bununla beraber 12 megapiksel değerinde ultra geniş açı kamerası bulunmakta.

samsung galaxy z flip 6 3 - PC Hocası

Ön kamera tarafında ise olabildiğince kaliteye odaklanan Samsung 12 megapiksellik (F2.2) ön kamera sunuyor.

Teknoloji devi Samsung katlanılabilir yeni cep telefonunda tasarımsal ve donanımsal olarak her iki tarafa da ödün vermediğini anlayabiliyoruz.

Teknik Özelliklerine geldiğimiz zaman amiral gemisi cep telefonlarının vazgeçilmezi olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti bizleri karşılıyor.

12 GB Ram, 256 GB ve 512 GB olmak üzere İki farklı depolama seçeneği ile raflara sunulacak olan Galaxy Z Flip 6 batarya tarafında ise 4.000mAh‘lik bir pile sahip olacak.

Katlanılabilir Galaxy Z Flip 6’nın diğer cep telefonlarına nazaran en önemli ve ayırıcı özelliklerinden birisi Samsung’un “Galaxy Al” olarak adlandırdığı yapay zeka özellikleri diyebiliriz.

BENZER:  Xiaomi 15 Pro En Net Haliyle Karşımızda! İşte Tasarım

Samsung’un geliştirmiş olduğu “Galaxy Al” özellikleri neler kısaca ondanda bahsedelim.

 “Galaxy Al” Özellikleri Neler?  

  • Web Asistanı : Tarayıcınızda bulunduğunuz sayfada ki makaleleri dilediğiniz gibi kısaltıp özetini sizlere sunuyor.
  • Circle to Search : İsminden de anlayabileceğiniz üzere internet üzerinden aramalarınızı çizim yaparak, görseller ile daha detaylı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Canlı Çeviri : En önemli ve oldukça kullanışlı özelliklerinden bir tanesi olan canlı çeviri özelliği şu an için 14 dil hizmet verebilmekte. Ancak şu an için Türkçe dili maalesef bulunmamakta ilerleyen güncellemeler ile getirileceği bekleniyor.
  • Not Asistanı : Notlarınızı kısa bir süre içerisinde dilediğiniz gibi düzenleyebilme imkanı sunmakta. Ses kayıtlarınızı kısa bir sürede not çıkarabilir, özet şeklinde sizlere sunar ve otomatik bir şekilde düzenlemeler sağlamakta. Hazırlamış olduğunuz notları PDF dosyasına dönüştürebilmekte.
  • Chat Asistanı : Mesajlarınızı 13 farklı dile çevirebilme imkanı sunan özellik aynı zamanda konuşmalarınızda sizlere yanıt fikirleri sunmakta.
  • Ses Kaydı Asistanı : Kayıt aldığınız sesleri sizler için diyalog haline getirip sizlere metin şeklinde sunar.

Evet sizler ile beraber Samsung’un katlanılabilir Galaxy Z Flip 6 cep telefonu birlikte inceledik. Merak edilen Türkiye fiyatını da hemen değinelim.

Galaxy Z Flip 6 Türkiye Fiyatı! 

samsung z flip - PC Hocası

İki farklı depolama seçeneği ile piyasaya sunulacak olan Galaxy Z Flip 6’nın 12 GB RAM – 512 GB depolamaya sahip olan modelin fiyatı 58.999TL olarak belirlendi.

12 GB RAM – 1 TB depolama alanına sahip olan modelin fiyatı ise 62.999 TL olarak belirlendi.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler