Cuma, Mart 29, 2024

GittiGidiyor için Beklenmedik Karar! Kapanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

E-ticaretin bu denli yaygın olmadığı yıllarda, 2001 yılında karşımıza çıkan GittiGidiyor, birçok ilke imza atmış pazar yerlerinden birisi olmayı başarmıştı. Param güvende sistemi, açık arttırma sistemi gibi birçok yeniliğe imza atan platform, 2011 yılında da eBay çatısı altına girmişti. Fakat bugün gelen açıklamaya göre bir dönemin devi için kapatılma kararı alındı.

Ebay tarafından alınan karar için kısa bir açıklama da yapıldı. Yıllardır hizmet veren platformun böylece son günlerine girdiğini de görmüş olduk.

GittiGidiyor Ne Zaman Kapanacak?

Yapılan açıklamaya bakacak olursak eBay, artan rekabet sonrasında pazar payının düşmesiyle beraber bu kararı almış. Zaten ciddi rakipleri vardı ama son dönemde platformun rakipleri iyiden iyiye artmaya başladı.

Ayrıca rakiplerin reklam konusunda daha atak olduğunu da biliyoruz. Muhtemelen bu rekabet ortamı içerisinde pazar payı küçüldü ve en sonunda da GittiGidiyor için kapatma kararı alındı gibi duruyor.

Yine açıklamada yer alan bilgilere göre platformun bu günden sonra yani 20 Haziran’dan sonra yeni ürün girişi durdurulacak. Satıcılar yeni ürün girişleri yapamayacak.

18 Temmuz tarihine kadar ise sitede satış ve alış açık olacak. Alışveriş bu tarihe kadar da devam edecek. Ama sonrasında satış ve alış yapılamayacak ve GittiGidiyor duracak.

GittiGidiyor

Bu sırada alıcı ve satıcılar “Hesabım” bölümü üzerinden 5 Eylül 2022 tarihine kadar işlemlerini görüntülemeye devam edebilecekler. Müşteri hizmetleri de 30 Eylül 2022 tarihine kadar çalışmaya devam edecek.

Sonrasında ise GittiGidiyor tamamen kapanacak. 2011 yılında eBay tarafından satın alınan dev pazar yeri böylece sona varmış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler