Cuma, Nisan 19, 2024

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi Nedir? Neden Geldi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

12 Haziran Pazar günü akıllı telefonunuzda garip bir uyarı sesi duyduysanız ve AFAD bildirimini gördüyseniz, tedirgin olabilirsiniz. Zira bugün birçok akıllı telefonda aynı şey yaşandı ve AFAD Hayati Uyarı Bildirimi mesajı gönderildiğini gördük.

Benim de telefonuma gelen bildirim, gerek sesi gerekse de ikaz ikonuyla hafif bir tedirginlik yaratıyor olsa da aslında öyle değil. Peki bu bildirim neden geliyor ve tam olarak nedir?

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi; AFAD tarafından gönderilen ve vatandaşları uyarma amacı taşıyan bir bilgi mesajı.

Ülkemizde yaşanabilecek olan sel, taşkın, heyelan gibi doğal afetlerde direkt olarak tek numara 112 Acil Çağrı numarasının aranmasını belirten bir uyarı mesajı. Zaten bildirimin mesaj içeriğinde de bunun yazdığını görüyorsunuz.

Yani sizin anlayacağınız korkacak bir mesaj değil de olası doğal afetlerde yardım alınacak olan acil durum numarasının hatırlatma uyarısı diyebiliriz.

AFAD Hayati Uyarı Bildirimi

Belki bildirimin sesi ilk etapta irkiltici gelebilir ama dikkat çekmesi açısından da bu sesin de önemli olduğunu söylemek lazım.

AFAD benzeri uyarılara devam edecek ve akıllı telefonlara bildirimler gönderecek mi zamanla göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler