Cuma, Nisan 26, 2024

Google, Çalışan İnceleme Sistemini Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google her yıl inceleme sayısındaki azalmayı, morali artırmaya ve değerlendirmelere hazırlanma süresini kısaltmayı amaçlamaktadır.

Google

Google CEO’su Sundar Pichai Çarşamba günü çalışanlara verdiği demeçte, Google‘ın çalışan performansı inceleme sürecini elden geçirerek personelin her yıl karşılaşacağı inceleme sayısını 2 den 1’e indirdiğini söyledi. The Information tarafından hazırlanan bir rapora göre, yeni gözden geçirme programı, çalışanların değerlendirmelerini hazırlamak için harcadıkları zamanı azaltırken morali artırmayı amaçlıyor.

Pichai’nin, şirketin her yıl gerçekleştirdiği dahili “Googlegeist” anketine atıfta bulunduğu bildiriliyor. İçinde çalışanlar, diğer şeylerin yanı sıra şirket içindeki promosyon fırsatlarından memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Pichai, Google çalışanlarının yalnızca %53’ünün mevcut sistemin “iyi harcanan zaman” olduğunu düşündüğünü söyledi.

Google, bir yorum isteğine hemen yanıt vermedi.

Google çalışanları için yılda bir kez yapılan inceleme sistemi, onların yılda iki kez terfi için değerlendirilmesine izin vermeye devam edecektir. Bu hareket, geçen yıl da, yılda bir kez performans değerlendirmelerine geçen Meta’yı takip ediyor.

Yeni sistem aynı zamanda Google çalışanları için yeni derecelendirmeler oluşturacak ve çalışanları şirket üzerindeki etkilerine göre sıralayacaktır. Bu, dönüştürücü etkiden orta düzeyde etkiye veya yetersiz etkiye kadar değişebilir. Google, çalışanlara, yapılan değişikliklerin pazardaki değişiklikleri ve personel gelişimine “yenilenmiş bir odaklanma” yansıttığını söyledi.

İşçiler de artık yeni bir role geçebilir ve aynı seviyede kalabilirler. Daha önce, terfi almaya hak kazanmak için yeni işe transfer olmaları gerekirdi. Şimdi ise böyle bir şey söz konusu değil.

İşçilere ofise dönmeleri söylendikçe Silikon Vadisi’nde büyüyen bir anlaşmazlık var. Blind web sitesinde yapılan isimsiz bir ankette, ankete katılan işçilerin %62’si geçen ay gerçekleşmeye başlayan göreve dönüşten memnun olmadıklarını söyledi.

Bloomberg’e göre, birçok Silikon Vadisi şirketi çalışanları aracılığıyla çalışıyor ve Amazon Web Servisleri %20 ila %50 arasında bir ciro oranı görüyor. Business Insider tarafından hazırlanan bir rapora göre, Uber ayrıca personelde %20’lik bir kayıp görüyor. Geçen yıl yapılan bir ankete göre, BT çalışanlarının %72’si 12 ay içinde işlerini bırakmayı düşünüyor. Bunlar, Google‘da bir değişiklik isteyen piyasanın güçleri olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler