Salı, Eylül 10, 2024

Google’a “Tekelcilik” Suçlaması!

Amerika’da bir yargıç, Google arama motorunu tekelcilik ile suçladı. Bu suç kararı, pek çok kişinin Google’da bilgiye erişimini kısıtlayabilecek niteliğe sahip.

Paylaş

Dijital medyada her günümüz yeni bir gelişmeyle başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yapay zekanın yeni arama motoru SearchGPT üzerine konuşmuştuk.

Bugünün kritik gelişmesi de Google devinden geldi! Amerika Birleşik Devletleri’nde arama motoru, potansiyel kitlesini tehlikeye atabilecek bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Amerika’da bir yargıç, arama motorunun tekelcilik yaptığına dair suçlamada bulundu.

Milyonların anlık aramalar için tercih ettiği Google yönelik suç duyurusu, çeşitli korkuları da beraberinde getiriyor. Arama erişimlerini bile kısıtlayabilecek bu suçtan kurtulabilmek için firmanın politika değişimine gitmesi gerekebilir.

- PC Hocası
Google

Tekelcilik Suçlaması Google’a Pahalıya Patlayabilir

ABD eyaletinde Yargıç Amit Mehta, Google arama motorunun hakimiyeti elinde tutmak adına tekelcilik yaptığını ve tekelini korumak için çalışmalar yaptığını belirterek platformun suç işlediğini beyan etti.

Google’ın tekelcilik suçu ile Sherman Yasası’nın 2. Bölümünü ihlal ettiği de belirtildi. Arama motorunun kuralları ihlal ettiğine dair belirtilen Sherman Yasası’nın ikinci maddesine göre federal devletler ya da ABD ile başka devletlerin arasında tekelleşmeye ilişkin hareketler ağır bir suç olarak sayılıyor. Yasanın Amerika Birleşik Devletleri genelinde ağır maddi yaptırımlar ile uygulanması, Google’a bu durumun pahalıya patlayacağını gösteriyor.

BENZER:  Yapay Zeka ve Microsoft Birleşiyor: Bing Generative Search
Google Homepage.svg - PC Hocası
Google-2

Arama motorunun, ABD tarafından verilen bu karara itiraz etmesi bekleniyor. İtiraz esnasında şirkete verilecek olan cezalar da ayrı bir süreci başlatacak gibi görünüyor.

Dijital medyada yaşanan her gelişmede olduğu gibi platformun akıbeti için de hepimiz merakla bekliyoruz.

silkroadgaminggentr
Elif Aksüt
Elif Aksüt
Yazar, okur, üretir, paylaşır ve öğretir🌺

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler