Cuma, Mart 29, 2024

Google, Sahte Koronavirüs Haberleri ile Mücadelede 6,5 Milyon Dolar Harcayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs insanlara bulaşmaya devam ederken beraberinde getirdiği sahte haberleri de bulaştırmaya devam ediyor, Bu yanlış haberlerle mücadele etmek ise dev teknoloji şirketlerinin sorumluluğu oldu.

Sevgili Google beyciğim dün, şirketin koronavirüs hakkında yanlış bilgilendirmelerle mücadele etmesi konusunda 6,5 milyon dolar harcayacağını taahhüt etti.

Yayımladığı blog yazısında sevgili Google beyciğim “Koronavirüse anında odaklanarak dünya çapında yanlış bilgilerle mücadele eden gerçek ve kar amacı gütmeyen kuruluşların bu fondan finanse edileceğini” söyledi.

Google’ın açıklaması

İşbirliği, gazeteciliğin COVID-19 kadar karmaşık ve her şeyi kapsayan bir hikayeye verdiği yanıtın önemli bir bileşenidir. Bu nedenle  Google Haberler Girişimi  (GNI) İlk Taslak için desteğini artırıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluş,  tüm dünyada COVID-19’u kapsayan muhabirler için çevrimiçi bir kaynak merkezi , özel eğitim ve kriz simülasyonları sunmaktadır. İlk Taslak ayrıca, haber odalarının hızlı bir şekilde yanıt vermesine ve karışıklığa ve zarara neden olan artan içeriğin ele alınmasına yardımcı olmak için kapsamlı CrossCheck ağını kullanıyor  .

Google

Google ayrıca gazetecilere, sağlık kuruluşlarına ve yerel makamlara Google Trends verilerini sağlayarak yardım etme sözü verdi.

Muhabirlerin dünyanın virüsü nasıl aradığını anlayabilmeleri ve açıklayabilmeleri için, Google Trendler verilerini gömülebilir görselleştirmelere sahip yerelleştirilmiş sayfalarda kolayca kullanıma sunduk.

Ayrıca, gazetecilerin, sağlık kuruluşlarının ve yerel makamların, dünyanın dört bir yanındaki insanların bilgi ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olmak için daha fazla yerel Google Trend verileri sağlıyoruz.

Google

Bazı uzmanlar Koronavirüs’ün, sosyal medya platformlarının yanlış bilgileri ve sahte haberleri sansürleme yeteneğimizin ilk ve gerçek testi olacağını öne sürüyor. Facebook, Twitter ve Google gibi şirketler sahte haberleri kontrol etmek için önlemler alıyorken, alınan önlemler halen yeterli seviyede değil.

Salgın büyüdükçe kullanıcılar yarardan çok zarar veren her şeyi paylaşıyor ve kabul etmeye devam ediyor. Facebook yakın zaman içerisinde insanların koronavirüs için bir çare olarak ürün satmasını durdurmak için adımlar attı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler