Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google, Daha İyi Bir Deneyim için Arama Sonuçlarını Değiştirdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünyanın tercih ettiği arama motoru devi Google, kullanıcıların daha iyi bir deneyim alabilmesi için arama sonuçlarında değişikliliğe gitti ve arama yaptığınızda listelenen sonuçlarda web sitelerinin isimlerinin yanlarında sonuçlarda listelenmeye hak kazanmış web sitelerinin kullanmakta oldukları mevcut faviconları göstermeye başladı.

pchocası google sonuçları
Google, Daha İyi Bir Deneyim için Arama Sonuçlarını Değiştirdi! 2

Yukarıda yer verdiğim görüntüden de anlayacağınız üzere Google beyciğimizin o klasik arama sonuçları artık tarihe karıştı. Önceden başlığın alt kısmında yer alan yeşil URL yerini siyah ve başlığın üst kısmında olan biçime bırakmış ayrıca artık URL’lerin sol tarafında ilgili sitelerin faviconları yer almakta.

Google’ın web arama sonuçlarında gerçekleştirdiği bu yenilik çok çok öncesinde mobil cihazlar için başlatılmıştı son bir ay içerisinde ise şirket, bu yeni düzeni tüm cihazlar için küresel çapta uygulamaya başladı. Bakalım Google ilerleyen zamanlarda arama sonuçlarında ne tip yenilikler yapacak.

Favicon nedir?

Favicon: kısayol simgesi ve web site simgesi olarakta anılmaktadır. Web site geliştiricileri, sitelerin tarayıcı sekmesinde açıldığında sekme bölümünde ismin hemen yanında görüntülenmesini ve kişilerin sekmeler arasında daha rahat gezinmesini sağlamak amacıyla favicon kullanmaktadır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler