Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft Bing Haritalar, TomTom Maps’e Geçiş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un kendi arama motoru olan Bing’in harita servisi Bing Maps Platform bu zamana kadar HERE, TomTom ve OpenStreetMaps dahil olmak üzere birçok veri sağlayıcısı tarafından desteklenmektedir.

TomTom 2016 yılında, TomTom’un haritalarına, trafiğine ve navigasyon yazılımına dayanarak Azure’a kurumsal düzeyde konum tabanlı hizmetler getirmek için Microsoft ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Microsoft geçen sene, TomTom’un haritalarını ve trafik verilerini Microsoft’un bulut hizmetlerine getirmek için TomTom ile genişletilmiş bir ortaklık kurduğunu söylemişti. Ortaklığın bir parçası olarak Microsoft, TomTom’un Microsoft Azure ve Bing Maps için lider konum veri sağlayıcısı olacağını belirtti.

bing yeni logo
Microsoft Bing Haritalar, TomTom Maps'e Geçiş Yapıyor 2

Şimdi ise Microsoft nihayetinde açıklamalar yaptığı ortaklığı faaliyete geçirmek için hazır. Şirket bugün itibari ile Bing Haritalar’ın Çin, Japonya ve Güney Kore haricindeki tüm ülkeler için temel harita verileri için TomTom’a geçiş yaptığını duyurdu. Microsoft daha önce bu bölgeler için HERE’ın temel harita verilerini kullanıyordu.

Microsoft ilk olarak yeni TomTom temel harita verilerini kademeli olarak Mart 2020’de Bing.com kullanıcılarına ve Microsoft birinci taraf ürünlerine yaymaya başladı. Bugünden itibaren Microsoft, Bing Haritalar Platformu için TomTom verilerine geçiş yapıyor. Önümüzdeki aylarda tüm Bing Maps Platform müşterileri otomatik olarak TomTom’un harita verilerine geçiş yapacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler