Cuma, Nisan 19, 2024

Google’ın Chrome Üzerinde Sessizce Yaptığı Deneme Binlerce Makineyi Bozdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, sessiz sedasız bir deneysel değişikliğin ardından bu hafta binlerce makinede bozuk Chrome tarayıcısı bıraktı. Citrix gibi sanal makine ortamları üzerinden Chrome’a erişim sağlayan işletme çalışanları, açık olan Chrome sekmelerinde bembeyz ekranlar ile karşılaşmaya devam etti, tarayıcıya erişimleri engellendi ve tamemen tepkisiz kaldılar. İşletmeler genellikle Chrome güncelleştirmelerini yönetme ve kontrol etme erişimine sahiptirler.

Şikayetlerin ardından Google, Chrome’un tarayıcının davranışında değişiklik gösteren ana sürümleri üzerinde bir deneme yaptığını açıkladı. Google’ın yaptığı bu deneme, BT (Bilişim Teknolojileri) yöneticilerine veya kullanıcılara haber verilmeden sessizce yapıldı.

Google, diğer uygulamaları üstlerine taşıdığınızda ve tarayıcı kullanılmadığında kaynak kullanımını azalttığınızda Chrome sekmelerini askıya almak için tasarlanmış yeni bir WebContents Occlusion özelliğini etkinleştirmek için harekete geçti.

chromium

Google’ın yazılım mühendislerinden David Bienvenu, Chromium Bcek iş parçacığında “Deneme/Bayrak 5 (beş) ay boyunca beta aşamasındaydı” dedi. “Salı sabahı Chrome’u serbest bırakması için basılan bir deneyle kararlı (örneğin, m77, m78) sürüm açıldı. Bundan önce, bir aydır M77 ve M78 kullanıcılarının yaklaşık yüzde biri için hiçbir sorun raporunda bulunmamıştı, maalesef.” dedi.

Değişiklik geç bile olsa geri alındı

Google, binlerce kullanıcının etkilendiği işletmelerden gelen birden fazla raporun ardından, değişikliği Perşembe gecesi geç saatlerde geri aldı. Bienvu konu hakkında ki açıklamasında “Bu denemenin başlangıcını geri alıp Citrix ile nasıl başa çıkacağımı bulmaya çalışacağım” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler