Çarşamba, Nisan 17, 2024

Google’ın Kişisel Güvenlik Uygulaması, Araba Kazalarında ‘911’i Otomatik Olarak Arayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple Watch’un düşüş tespiti, hayat kurtarmakta zaten oldukça başarılı ve şimdi Google, bu tür bir düşünceyi araç güvenliğine uyguluyor. XDA Developers’a göre, Google “Car Crash Detection” ile kişisel bir güvenlik uygulaması üzerinde çalışmalar yapıyor.

İvmeölçer ve hatta mikrofon da dahil olmak üzere çeşitli sensörlerin yardımı ile, Pixel telefonlar bir kaza tespit etmeye çalışacak. Bir kaza ortaya çıkarsa telefon yüksek ses ile alarm çalacak ve alarma yanıt gelmezse (durdurma vb.) otomatik olarak 911’i arayacak ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki acil servislere kazanın yaşandığı konumu gönderecek.

Uygulamanın Ekran Görüntüleri Sızdırıldı

XDA Developers ekibi, Google’ın kişisel güvenlik uygulamasının birkaç ekran görüntüsünü içeren Play Store listesini yakalamayı başardı. Bu görüntülere dayanarak, insanlar tespit edilen bir kazadan sonra iyi olduklarını doğrulamak ve acil durum çağrısının yerleştirilmesini önlemek için birden fazla fırsata sahip olacaklar; demo sürümü 911 sürecini başlatmadan önce bir yanıt için iki kez bekleyecek.

E43C40B1 88EE 43DF B447 9A6B2A1CDB26

 

Peki tüm bunlar nasıl işliyor? Google, Kişisel Güvenlik’in bir kaza olup olmadığını anlamak için mikrofondan bir Piksel’in konumunu, hareket sensörlerini ve ortam sesini kullandığını belirtiyor. (Belki de Alexa Guard gibi kırık cam ve çarpışmaları dinliyordur.)

3CCDCDDC 465A 4C87 86FA 4EE200A69B0F

Ancak şirket aynı zamanda yüksek etkili faaliyetlerin araba kazası tesptini etkinleştirebileceğini söyleyerek uyardı, bu nedenle yapmanız gereken yanlış tetiklemelerde acil çağrıları durdurmak için “Ben iyiyim” düğmesine dokunun.

DA636CD1 2D6A 4DE1 BC81 32F6523BC8DA

İyi olduğunuzu doğruladıktan hemen sonra, Kişisel Güvenlik ne olduğunu size sorar ve gelecekteki algılama doğruluğunu arttırmaya yardımcı olmak için hiçbir kilitlenme yahut küçük bir çökme gibi basit ve kaza olmayan durumları seçebilirsiniz.

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler