Perşembe, Nisan 25, 2024

Reddit, Taciz Önleme Kurallarını Genişletti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reddit, suistimallere karşı daha kolay bir darbe indirmek için politikalarını revize etti. Bir yönetici, önceki politikanın “darlığının” etkinliğini azalttığını söyleyerek yeni kuralları bugün erken saatlerde yayınladı. Bu yeni değişiklikler tehdit, taciz ve zorbalık tanımlarını genişletiyor ve seyircilerin kuralların ihlallerini bildirmelerine izin veriyor.

Önceki değişikliklerde olduğu gibi, bu da Reddit’e platformunu polise daha fazla açıklık kazandırıyor, ancak aynı zamanda büyük ve bazen de kaotik forum kullanıcıları için kafa karışıklığı yaratıyor.

Yönetici Landoflobsters’ın da belirttiği gibi Reddit daha önce tacizi insanları “gerçek yaşam” güvenliğinden korkutan “sistematik ve/veya sürekli” bir davranış olarak tanımlamıştır.

Reddit Header

Şimdi Reddit kurallarını genişletti ve kurallar şunları içeriyor; “Çevrimiçi veya kapalı, sindirme veya istismar yolu ile konuşmadan birisini kapatmak için çalışan herhangi bir şeyi yasaklıyor. Bu birisini tehdit etmek, bir kişiye veya gruba kötüye kullanımı yönlendirmek, onları sitenin etrafında takip etmek, başkalarını bu eylemlerden herhangi birini yapmaya teşvik etmek veya makul bir kişinin Reddit platformuna katılmasını engelleyecek şekilde davranması”

s3 news tmp 90538 reddit main 2 2x1 940

Bu politika yalnızca bireysel kullanıcılar için değil, tüm alt dizinlere de uygulanmakta ve birkaç alt dizinin de yasaklanması ile sonuçlanıyor. Bu liste şu anda Amerika Birleşik Devletleri Ordusu’nun üyelerin Joker filminin gösterimlerini hedef alabileceğini iddia ettikten sonra haberlerde olan virulansız kölelik karşıtı inceltme hareketi için büyük bir forum olan R/Braincles’ı içeriyor. 

“Site genelinde tacizlere karşı politikalar hakkında birkaç güncelleme yaptık. Bu, insan gruplarını tehdit eden, taciz eden ya da zorbalık yapan içeriğin ya da davranışların açıkça yasaklanmasını içerir. Bu tür davranışlarda bulunan kullanıcılar ve alt sınıflar yasaklanacak, ”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler