Cuma, Nisan 26, 2024

Güney Kore’de Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600X Hakkında İlginç Bir Görsel Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ilginç bir olay yaşandı. Güney Kore’de bir resmi satıcı AMD Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600X işlemcileri hakkında bir yarışma görseli yayınlandı. Bu görsel HardwareBattle’da kullanıcılar tarafından şaşkınlık ile yorumlandığı gibi, yeni işlemcilerin Cinebench skor tahminini istiyordu.

Görselin AMD çalışanları tarafından değil, bir PR ajansı tarafından yayınlandı. Artık bu yarışma görseli erkenden yanlışlıkla mı yayınlandı yoksa isteyerek mi yayınlandı orası soru işareti. Zira yeni işlemciler 2019 ilk çeyrekte karşımıza çıkacak.

Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600X

Firmalar bazen çalışmalarını farklı PR ajanslarına vererek onlardan görsel, yarışma veya ilgi çekici postlar hazırlamalarını ve bunları belirli bir aralıklar ile paylaşmalarını isterler. Bu sayede de firmaların üzerinden yüklerini alarak işler yürütülmüş olur. Güney Kore’de de o afiş CPU satışlarını arttırmak için PR yapan bir ajans tarafından yayınlandığı söylendi.

Afişte ise kullanıcılara AMD Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600X CPU’ları için Cinebench skorlarını tahmin etmeleri gerektiği belirtiliyor. Yarışmayı kazanacak kişilere de yeni işlemciler hediye edilmiş olacak. Kulağa tuhaf gelebilir ama, yarışma 14 Aralık tarihinde sona eriyor. Fakat bu tarihte AMD Ryzen 3000 CPU ailesi tanıtılmamış oluyor. Olay içinde olay, sanki Inception.

Yarışmaya katılan kullanıcıların Ryzen 3000 serisi CPU’ları kazandıklarında alacağı doğru. Fakat ne zaman alacakları konusunda bir  tarih bulunmuyor. Yüksek ihtimalle firma tanıtımdan sonra işlemcileri kullanıcılara ulaştırmış olacak. Açıkçası erkenden böyle bir yarışmanın Güney Kore’de başlatılmış olmasına şaşırdım. Aynı durumları Türkiye toprakları içerisinde de görmek isteriz.

AMD Ryzen 7 3700X and Ryzen 5 3600X

Yeni Ryzen 3000 Ailesi Resmi Olarak 7 Nanometre!

Görselde bir detay dikkatinizi çekti mi? işlemcinin hemen altında Zen2 7nm ibaresi dikkatlerden kaçmıyor. AMD bu sene 2019 Ocak ayından itibaren hem ekran kartlarında hem de işlemcilerinde dünyada bir ilk olarak 7 nanometreye geçiş yapıyor. Bu sayede daha düşük TDP değerleri, daha stabil performanslar ve daha yüksek saat hızları bizleri bekliyor olacak.

Geçtiğimiz gün belirtmiştim, yine belirtmekte fayda var. Bu sene AMD – Intel – NVIDIA arasında büyük çekişmeler olacak. Tatlı rekabetler iyidir ve son kullanıcıların işlerine yarar. Bakalım AMD neler vaat edecek? Hepimiz merakla bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler