Cuma, Mart 29, 2024

HIS Firması Radeon RX 500 Serisi Ekran Kartlarını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasada kükreyen aslan şirketi olarak bilinen HIS yeni geliştirmiş olduğu Radeon RX 500 serisi ekran kartlarını duyurdu. Yine üzerinde şirketin kendi simgesi olan kükreyen aslan ihmal edilmediği gibi, yeni fanlar ve daha fazla güç için tasarlanmış. Dilerseniz HIS Radeon RX 500 serisi yeni kartlara yakından bir göz atalım.

HIS Radeon RX 500 Ekran Kartı Serisi

Serinin en hızlısı olan RX 580 XTR IceQX2 modeli kükreyen turbo performansı ile piyasadaki yerini almaya hazırlanıyor. Önceki RX 480 modeline kıyasla, XTR harici aynı tasarıma sahip diyebiliriz. Aynı zamanda kart Polaris 20 mimarisinin yanı sıra, güç talebini karşılamak için 6 + 8 pin güç konektörü ile geliyor.

Bu model ekran kartını Turbo moda çektiğinizde 1430 MHz boost clock, OC modunda ise 1411 MHz boost clock hızına ulaşabiliyor. Bellek saati ise 8 Gbps’ye ayarlandığından dolayı değiştirilmemiş.

HIS RX 5870 ekran karti

HIS RX 570 ekran karti

Fanlar Değişti

HIS Radeon RX 500 serisi ekran kartlarında Radeon RX 570 ve RX 580 modelleri için tasarımsal değişiklikler mevcut. Bu da yeni bir fan ile karşımıza çıkıyor. Mavi led aydınlatmaya sahip olan fan, 11 bıçaklı yapısı ile dikkat çekiyor. HIS firması bu değişikliği yaparak hava akışının daha kontrollü sağlandığını ve gürültü azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Değişik bir seri olduğu gibi, inceleme için de sabırsızlanıyoruz. HIS şuanda resmi olarak Radeon RX 580 serisini RX 480’e benzeten tek şirket olarak görünüyor. Bakalım daha neler göreceğiz.

HIS RX 580 vs RX 480

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler